Herco tillbaks i matchtröjan!

Tanken inför säsongen var att Adnan Herco skulle ta rollen som assisterande tränare. I takt med att träningarna dragit igång och Adnan varit med har dock suget att snöra på sig skorna ordentligt och vara med fullt ut växt sig allt starkare. Nu är klubben och Adnan överens, Herco spelar för Habo Wolley säsongen 2017/2018. 

För Habo Wolley-bekanta behöver Adnan Herco ingen närmare presentation. Adnan har varit klubben trogen sedan 2007, och har stänkt in näst flest poäng i klubbens historia. Faktum är att han har vittring på förstaplatsen i marathonpoängligan som just nu innehas av Robert Blomqvist. De senaste åren har matchandet varit sparsamt, men de matcher han varit med har han med största sannolikhet hållit elitseriens högsta poängsnitt eller vad sägs om 41(!) poäng på fyra set mot Vingåker hösten 2015?

I Adnan får det unga Habolaget en rutinerad anfallare som även har stabil servemottagning. Han kommer dra på sig mycket av motståndarnas blockbevakning, och således skapa bättre lägen för sina medspelare. Adnan är även känd för att snäppa upp sig när det verkligen gäller, och kommer genom den förmågan att hjälpa laget ur många knepiga lägen under säsongen. Sportgruppen är såklart eld och lågor:
-Adnan är en av de bästa svenska spelarna som huserat i elitserien de senaste 10 åren. Han är 35 år, vilket i Sverige anses som gammalt men i internationell toppvolleyboll inte är någon ovanlighet. Han kommer få en oerhört viktig roll i laget på flera olika sätt och det skulle inte förvåna om han ligger högt upp i elitseriens poängliga när vi summerar säsongen

Redaktionen passade på att ställa lite frågor till Adnan:

Varför väljer du att göra comeback nu?
-Jag har egentligen hela tiden vetat att jag någon gång ska komma tillbaks till volleybollen, antingen som tränare eller spelare. Att jag ej varit med i högre utsträckning de senaste åren har berott på familjelivet, men jag har ju hela tiden saknat sporten. När nu sonen börjar tjata om att han vill se mig spela igen så då har jag ju inget val.

Hur är formen då?
Jag har alltid hållit igång med någon form av träning och jag har ju tränat med laget ibland så den är förvånansvärt god. Det känns som att vi haft riktigt bra bollträningar såhär långt och jag ser fram emot första matchen redan.

Vad tycker du om nya tränaren Jackson Maris?
Han är väldigt ambitiös och engagerad särskilt med tanke på hans ålder. Han verkar ha en tydlig plan hur han ska spela ihop och utveckla det helt nya laget, vilket känns bra.

Du är ju en rutinerad spelare. Vad kan du bidra med till de yngre förmågorna?
-Lugn och erfarenhet på planen. Sen hoppas jag att jag även kan stötta dem att bli bättre spelare på träningarna. Jag vill även jobba för en god laganda där vi alltid gör vårt bästa och stäler höga krav på varandra.

Helgen 16-17 september spelar Habo Wolley sina första matcher i en försäsongsturnering i Södertelge. Där ställs laget mot elitseriekonkurrenterna Vingåker, Sollentuna, Tierp samt arrangörsklubben Södertelge.

Frågor? Kontakta:
Adnan Herco – 0762476980
Jackson Maris – 0703635793