Historisk insats av Habo Wolleys U18-tjejer

U18-SM i volleyboll har i helgen avgjorts i Jönköping. Habos tjejer placerade sig på en 5:e plats vilket är den bästa placeringen i U18-SM för tjejer i klubbens historia!

Klubblag från hela Sverige har under våren fått kvala in till SM-slutspelet. De 16 bästa lagen har deltagit i helgens slutspel. Det var 15 år sen sist ett Habolag på flicksidan lyckades kvala in till SM-slutspel. Habo hade således gjort en fantastisk insats genom att bara kvala in till slutspelet.

I gruppspelet lyckades Habo vinna sina matcher mot Vallentuna och Skellefteå som båda gick till skiljeset. Man visade styrka i avgörande lägen och backade upp varandra i laget. Det blev sedan förlust mot Engelholm och därmed slutade man tvåa i gruppen. I kvartsfinalen blev det förlust mot Norsjö. I placeringsmatch 5-8 stod Malmö för motståndet. En vinst skulle även innebära säkrat avancemang till det prestigefyllda Ungdomens Grand Prix nästa år! Även denna match gick till skiljeset. Habotjejerna visade åter kyla och förmåga att höja sig ett snäpp i pressade lägen. Habo vann och är nu Sveriges femte bästa U18-lag och har säkrat en GP-plats nästa år! Habo förlorade två matcher i helgen. Först mot Engelholm i gruppspelet och sedan mot Norsjö i kvartsfinalen. De två lagen spelade i finalen och där vann Engelholm knappt i skiljeset.

Lagets coach Mathias Morency tycker att laget gjort stora framsteg under året som gått. Man har inte minst blivit bättre på att läsa spelet och placera sina block bättre. Under sista månaderna har man också lagt extra krut på förbättrat passningsspel och det var en av nyckelfaktorerna till helgens bedrift.

Skrivet av:
Krister Forzelius