Historiskt guld i Ungdoms-GP!

Habo Wolley har abonnerat på en plats i Ungdoms-GP de senaste åren och tog i helgen för första gången hem guldet efter en helg med fyra tuffa och spännande matcher. 

Ungdoms-GP spelas med de sex främsta lagen från förra årets U18-SM som Habo Wolley vann i Jönköping i maj 2019. Det fanns alltså ett visst favoritskap på laget trots att samtliga spelare har minst ett år kvar i åldersklassen. De två senaste åren har vi vunnit brons respektive silver. Efter fyra bra matcher med idel segrar stod laget höst upp på prispallen och tog hem klubbens första titel på Ungdoms-GP någonsin!

Truppen: Carl Larsson, Gustav Hellström, Hugo Morency, Isak Joelsson, Isak Junvik, Jacob Perhamn, Johan Ottosson, Marcus Gemhed, Nezar Harouk & Theodor Grahn. Coacher: Jens Persson, Jens Ottosson

Foto: Torbjörn Gemhed

Habo – Sollentuna (Gruppspel)

Den inledande matchen spelades mot Sollentuna VK som slutade på en sjätte plats i förra årets U18-SM. Vi visste på förhand att det var ett starkt lag då två av deras nyckelspelare hade varit skadade på U18-SM och nu var med i truppen ingen. Sollentuna som hade en match i benen redan startade i ett rasande tempo och tog våra grabbar på sängen fullkomligt i första set. Vi fick inte alls ordning på vårt eget spel och förlorade med 10-25 efter stark serve och effektiv sideout från motståndarna. 

Det andra setet inleddes även det starkt av Sollentuna och vi hamnade snabbt i ett underläge. Vid ställningen 6-10 så började vändningen. Vi började hitta vår egen sideout på ett bättre sätt och fick även stopp på Sollentunas spikers genom lite bättre serve- och blockeringsspel. Sakta men säkert tuggade vi oss tillbaka i setet och kunde avgå med setseger genom 25-22. 

I det tredje setet var Habomaskinen igång och tog snabbt en liten ledning som vi förvaltade setet igenom. Bra serve, block och försvarsspel och vi kunde relativt komfortabelt lira hem skiljesetet med 15-10. En eloge till killarna som höll sig lugna trots en tuff inledning och kunde jobba sig tillbaka i matchen genom att metodiskt hitta rätt i taktiken. En tuff men skön start på turneringen.

Habo – Falkenberg (Gruppspel)

Falkenbergs 03:or är ett lag som vi har tampats med sedan grabbarna var åtta år gamla så vi känner varandra utan och innan. Det brukar alltid bli bra och roliga matcher. Så även denna gång. För vår del var förutsättningarna inför matchen att ett set skulle räcka för att vara klara för semifinal. 

Första set rycker vi snabbt åt oss en ledning och med ett stabilt spel så får vi en betryggande ledning och kan segla ifrån till setseger med 25-17. I det andra setet byter vi uppställning och de spelare som inte fått spela så mycket i första matchen får gå in och ta ansvar. Det blir en jämn tillställning som vi kan vinna efter några gastkramande bollar i slutet. Seger med 28-26 innebär gruppseger och semifinal!

 

 

Habo – Södertelge (semifinal)

I semifinalen väntade Södertelge som är ett starkt lag med flera riktigt duktiga spelare. Vi visste att vi behövde vara på tårna och spela smart för att inte låta dem få initiativet. 

Det första setet startar vi i ett ursinnigt tempo och låter inte motståndarna vara med och leka alls. Bra serve och ett fantastiskt fint block- och försvarsspel bäddar för seger med hela 25-13. I det andra setet blir det betydligt jämnare då Södertelge får lite bättre ordning på sitt sidoutspel. Vi fortsätter att spela stabilt och seglar ifrån till seger med 25-21. Finalplatsen är i hamn!

Habo – Sollentuna (final)

Finalen blir en favorit i repris. Förra året vann Sollentuna en mycket jämn tillställning mot Habo i UGP-finalen. Vi sade före matchen att vi hade revansch att utkräva för våra 01:ors finalförlust förra året (några av våra killar var med även då). Dessutom kände vi att vi hade mer att ge än vi hade visat i den inledande matchen på årets UGP. 

Den här gången var det vi som startade bäst och i det första setet spelade vi riktigt härlig volleyboll inledningsvis och även om Sollentuna stretade emot så kom de aldrig riktigt när  och setsegern skrevs till sist till 25-19. 

I det andra setet startade vi bra, men fastande i en uppställning där Sollentuna vände på steken och lika enkelt som vi vann första set vann de andra efter 19-25. Vilken rysare och bra spela av bägge lagen!

Det tredje setet inleddes bäst av våra Habograbbar som ryckte åt sig en liten ledning. Inför en stor publik som samlats kunde vi hålla ihop spelet lite bättre än motståndarna. Vi har många spelare som vågar gå för att vinna och till sist vinner vi med 15-12 i skiljeset. 

Stort jubel och glädje på den rödvita sidan. Vi kan nu titulera oss UGP-mästare för första gången i klubbens historia!