Hög Haborepresentation i Uppsala

Det årligen återkommande Gran Prix-slutspelet har flyttats från Katrineholm till Uppsala, och trots att Habo Wolleys elitlag ligger långt ifrån GP-plats kommer Habo Wolley ändå ha flera spelare på plats. Samtidigt som GP avgörs spelas också Ungdomens GP samt Distriktsslaget. Habo Wolleys killar har en plats i Ungdomens GP efter en fin bronsplats i vårens U19-SM, och i distriktslagen på kill- och tjej-sidan återfinns åtta respektive fem Habospelare.

Habokillarna tränar mot varann

Habokillarna tränar mot varann

Gran Prix är alltid en rolig start på året då svensk volleybollelit samlas på ett och samma ställe. Riktigt bra matcher på olika nivåer och professionella arrangemang brukar känneteckna GP, och vi får hoppas att Uppsala axlar arrangörsrollen lika bra som Katrineholm gjorde.

I Distriktslagens coachstaber finns det enbart Habo-ledare. Jens Persson och Arvid Haag har hand om killarna medan Isak Sjölin och Joel Nilsson tar ansvar för tjejerna. Inga av coacherna har några direkta resultatmål, men Arvid hävdar att det inte är omöjligt för killarna att förbättra förra årets fjärdeplats och därmed tampas om medaljerna.

UGP-killarna coachas av elitlagets tränare Martin Andersson, som därmed får chansen att se fler av Habos lovande ungdomar in action. Profiler i laget är Oscar Hult och Karl Junelind som tränar med elitlaget, och det ska bli spännande att se vad dessa herrar tillsammans med ett gäng comebackande lirare kan hitta på.

De som representerar Habo i Uppsala 9-10 januari är följande:

Distriktslaget killar:
Filip Bratic
Filip Andersson
Oliver Eiderhed
Oliwer Cedermark
Elias Holm
William Wymark
Einar Andersson
David Perhamn

Distriktslaget tjejer:
Moa Morency
Moa Forzelius
Sofia Larsson
Sofia Florqvist
Kajsa Hageberg

Ungdomens GP:
Samer Sameer
Abudy Sultan
Ala Sultan
Oscar Hult
Alexander Bratic
Karl Junelind
Humojen Nuuri

 

(Nästa nyhet) »