Hylte för starka till slut

Habo Wolley förlorade igår hemmamatchen mot serieledande Hylte/Halmstad. Trots en bra inledning på matchen lyckades inte hemmalaget få med sig några poäng utan matchen slutade 1-3 (25-19, 21-25, 19-25, 17-25).

Första set inleds jämnt med en liten fördel för bortalaget. Från ställning 3-4 har dock hemmalaget en stark period där man går fram till en sexpoängsledning vid 10-6 och tvingar Hylte till en timeout. Därefter kontrollerar Habo händelserna och går via 25-19 komfortabelt fram till en ledning med 1-0 i set. Nycklar till detta är att hemmalaget presterar säsongens bästa servemottagning sideoutar relativt enkelt. Samtidigt pressar man Hylte till många misstag i anfall.

Habo inleder andra set som man avslutade det första och vid 6-3 tvingas gästerna återigen till en timeout. Detta samt ett byte ger önskad effekt för Hylte som knapprar in och vid 9 lika är de ikapp. Habo gör dock återigen ett ryck, men Hylte svarar igen och vid 13 lika och tre raka förlorade bollar är det dags för första timeouten för Habo. Därefter har Hylte fortsatt en mycket stark period och bra servemottagning bäddar för deras mittenspel som firar stora triumfer. Killarna i rött gör ett tappert försök och lyckas ta sig ikapp vid 19 lika med sedan tar Hylte över och kvitterar till 1-1 i set via 25-21.

Efter pausen är det ett mer passivt Habolag som ställer sig på banan och det är inte serieledarna sena på att utnyttja. De har full kontroll från start till mål i setet och tar tillslut hem det med 25-19.

Inför fjärde bestämmer sig hemmalaget för att gå ut och vara mer aggressivt och till en början har det effekt. Man går ifrån med ett par poäng, Hylte kommer tillbaka och vid 8-8 är det helt jämnt. Därifrån och in i mål tuffar dock Hyltes lagmaskin på och på slutet rinner siffrorna iväg till 25-17.

Reflektioner av coachen:

Dillon Collett gjorde en bra match. Foto: Tilda Larsson

Dillon Collett gjorde en bra match.
Foto: Tilda Larsson

Dagens match är återigen ett steg i rätt riktning. I söndags gjorde vi en bättre match än i torsdags, och idag gör vi en bättre match än i söndags. Det är riktigt roligt att se vårt sideout-spel i första halvan av matchen, servemottagningen är det bästa vi har presterat hittills och vi sprider vårt anfall bra. Sedan möter vi ett bra lag som efter ett tag lyckas svara upp på det och vända på matchen.

Vi gör det lite för enkelt för dem genom att vi inte får mer press på dem med vår serve, samtidigt ska man ge deras servemottagare credit för en bra genomförd match. Dessutom tycker jag att vi har mer att ge i block där vi åker på en hel del block ut som vi borde kunna undvika.

Sammantaget så är jag dock nöjd med delar av matchen och vi visar återigen att vi är på rätt väg. Nu väntar en veckas uppehåll till nästa match som är den svåra bortamatchen uppe i Tierp, den 10/11.

Bästa poängplockare i Habo:
Dillon Collett, 17 p
Beau Graham, 12 p

Bästa poängplockare i Hylte/Halmstad:
Alexandro Luna, 20 p
Dalton Ammerman, 15 p