Hylte/Halmstad för tuffa för decimerat Habo Wolley

Habo Wolley inledde elitserien mot tuffast tänkbara motstånd. Inte nog med att topptippade Hylte/Halmstad stod på andra sidan nätet, Habo var även decimerat eftersom Stefan Stolic ännu ej är spelklar och Jakob Nordlund var på tjänsteresa.

I och med ovanstående bortfall ställde Habo upp med en något okonventionell uppställning. Jackson Maris spelade på vänsterkanten medan Sebastian Angel fick axla passarrollen under hela matchen. Uppställningen till trots hängde Habo med bra i första set och hade till och med ledningen med 19-16. En bra serveserie av Hyltes Arno Slipac kunde dock vända på steken och till sist blev det setförlust med 23-25.

I andra set hamnade Habo på efterkälken direkt, laget kämpar sig dock tillbaks genom bra serveserier av Johan Skoogh, Sebastian Angel och Kenneth Rooney. Sistnämnde noterades för hela fyra serveess vilket tar honom upp i toppen av serveligan. Tyvärr tappar laget ytterligare några bollar på slutet och setet förloras ändå med klara 19-25.

Efter femtonminuterspausen var det trots allt ett Habo vid gott mod som kom in på banan. Tyvärr återupprepar sig historien från set två där Hylte rycker ifrån. Robin Råkeberg kommer in istället för Alexander Berggren och får stänka in sitt första elitseriepoäng någonsin, och laget kryper faktiskt riktigt nära Hylte innan Hylte återigen kan rycka och vinna setet relativt komfortabelt med 21-25.

Coach Jackson Maris summerar känslorna efter matchen:
-Vi mötte ett topplag och förutsättningarna var inte optimala. Första set var nyckeln och hade vi fått det med oss hade dagens match kunnat sluta hur som helst. Nu fick vi inte det och förlorade sedermera med 0-3, men jag tycker ändå inte vi ska skämmas för insatsen. Naturligtvis ska man inte vara nöjd med förlust, men det finns trots allt bra saker att ta med sig. Det bästa var att Filip Mokelainen och Johan Skoogh skötte servemottagningen utmärkt på två personer, detta kommer vi jobba vidare på även när Stefan Stolic finns med i uppställningen.

Poängmaskinen Adnan Herco utsågs till matchens lirare i Habo Wolley och ledde laget med sina 18 poäng. Sebastian Angel gjorde en stabil match från passarpositionen och Kenneth Rooney var hypereffektiv i anfall.

Hylte/Halmstad 3 – 0 Habo Wolley
(25-23, 25-19, 25-21)
MVP 
H/H: Satoshi Umeno
Habo: Adnan Herco

Bästa poängplockare Hylte
Viktor Lindberg 14p
Gabriel Neves 14p
Carlos Santos 10p

Bästa poängplockare Habo
Adnan Herco 18p
Kenneth Rooney 12p
Johan Skoogh 6p