Hylte/Halmstad klart bättre

Onsdagskvällens match mellan Hylte/Halmstad och Habo blev inte någon spännande historia, därtill var hemmalaget alltför bra denna kväll. Habo hittade aldrig någon rytm i sitt eget spel medan hemmalaget ångade på med bra spel och få misstag. Slutresultatet blev 3-0 (25-19, 25-12, 25-19) till Hylte/Halmstad.

Hylte/Halmstad tar kommandot direkt genom bra servande av Alexandro Luna som efter två raka servess ger sitt lag en ledning med 3-0. Habo har svårt att producera egna poäng och det mesta handlar om hemmalaget till en början. En första timeout tas vid underläge 8-13 för bortalaget men den har inte önskad effekt då Hylte fortsätter att trumma på. Habos anfallspoäng kommer från olika spelare, men tyvärr för sällan. Habo har problem med Hyltes servar samtidigt som man inte själva får press med sin egen serve, och då blir det en enkel resa fram till 25-19 för Hylte.

Det andra setet inleds jämnare, men i Jens Ahremarks serve rycker hemmalaget ifrån tack vare tre raka anfall ut av Habo. Hylte fortsätter spela mycket stabilt och utan misstag och gör det svårt för sina gäster. Setet bjuder även på ett par härliga bolldueller där båda lagen spelar bra försvarsspel, men Hylte står oftast som segrare efter bollen. Siffrorna rinner iväg till hela 25-12 i hemmafavör.

Till det tredje setet gör Habo ett ordentligt försök att vända på skutan och det är framförallt bra servande av Beau Graham som lägger grunden för en snabb 5-0-ledning. Tidigare matcherhar vi sett att Hylte i underläge börjar göra misstag, detta händer dock inte denna match. Efter en timeout vänder de snabbt på steken med bra serve av Alexandro Luna följt av bra blockspel. När sedan Johan Skoogh sätter press på Habomottagningen, med bland annat två raka serveess, drar Hylte ifrån och avgör tillställningen. Habo orkar aldrig komma tillbaka och setet slutar, likt det första, 25-19 till hemmalaget.

Joren Zeeman valdes till bästa Habospelare mot Hylte. Foto: Bosse Svensson

Joren Zeeman valdes till bästa Habospelare mot Hylte.
Foto: Bosse Svensson

Coachens reflektioner:
Idag möter vi ett Hylte som är otroligt fokuserat och gör sin klart bästa match för säsongen mot oss. Vi får aldrig tryck på deras mottagning vilket gör att Omar Rivera kan fördela bollarna som han vill och de spelar ett variationsrikt anfallsspel med få misstag.

För egen del orkar vi inte stå upp mot Hyltes spel idag, vi har själva problem med mottagningen och får många jobbiga anfallslägen. Men även med det i beaktande presterar vi alldeles för många rena misstag i vårt anfallsspel idag och det håller inte mot detta motstånd.

Ska jag lyfta fram något positivt så tycker jag att våra spinnservare har sin bästa match på länge samt att vi stundtals spelar ett ok försvarsspel. I övrigt så måste vi upp flera nivåer i alla moment.

Bästa poängplockare i Habo:
Joren Zeeman, 12 p
Stefan Stolic, 8 p

Bästa poängplockare i Hylte:
Alexandro Luna, 14 p
Viktor Lindberg, 13 p