Inför elitseriepremiären med sportchefen

Så här inför seriepremiären så ställde redaktionen några frågor till Arvid Haag som har ansvarat för truppbygget även i år.

Hur tycker du att rekryteringen har fungerat inför denna säsongen?
– Rekryteringen har som vanligt varit en lång process. Lyckligtvis har vi fått till oss några av de svenska spelare som vi länge haft ögonen på, då tänker jag särskilt på William Lind och Joakim Lindbom. 

Är det något som skiljer sig åt jämfört med förra året ang rekryteringarna?
-Det märks att spelare börjar lita på att Habo är en klubb som levererar bra möjligheter. Fler och fler spelareblir intresserade av att komma hit. Att vi lyckas värva en meriterad landslagsspelare som Dardan Lushtaku hör såklart inte till vanligheterna. Även den tyska spelaren Lars Wilmsen som faktiskt kontaktade oss var en överraskning, både jag och tränaren Per Åkerstedt ställde oss frågande till att en spelare ville från Bundeliga till elitserien och inte tvärt om. 

Det finns lite fler resurser kring a-laget, vad kommer det innebära för laget?
-En tränarduo samt en scout är ett viktigt steg för att professionalisera vår verksamhet och göra den ännu mer attraktivt. Att som regel kunna vara två huvuden vid sidan på varje träning ökar möjligheterna att bedriva mer effektiv träning.

Vilka förväntningar har du på laget denna säsongen?
-Laget har flera individuellt väldigt skickliga spelare och om de svetsas samman kan Habo bli riktigt slagkraftiga och utmana alla andra lag. Det är svårt att sätta ett resultatmässigt mål, det överlåter jag till spelarna och tränarna att göra.

De andra lagen i elitserien, vad sticker ut i år?
-Det som sticker ut är väl att inget lag sticker ut. Hylte och Linköping ser starkast ut på pappret även i år men framförallt tycker jag att förra årets slagpåsar Vingåker och Lund har förstärkt sina trupper ordentligt och det ser ut att kunna bli en väldigt jämn elitserie.

Habo inleder elitserien idag med tuffast möjliga uppgift, Hylte/Halmstad på bortaplan. Matchen börjar 15:30 och kommer att streamas, om inte på Hyltes Youtubekanal så på Habo Wolleys Facebooksida. Håll utkik där!