Inför en kvartsfinalserie mot Lund

Habo Wolley kommer precis som förra året spela kvartsfinal mot Lunds VK. Skillnaden i år jämfört med förra året är dock att Habo i år placerade sig över Lund i tabellen vilket innebär att hemmafavören detta år ligger i Västergötland istället för Skåne. Serien avgörs i bäst av fem matcher, och den första matchen spelas imorgon lördag. 

Habo och Lund har mött varandra två gånger under säsongen och vunnit sina respektive hemmamatcher. Habo gjorde ett rejält plattfall i Lund medan det i Habo blev en duell som avgjordes först i skiljebollar i skiljeset.

I Lunds VK handlar mycket om landslagsstjärnan August Borna som dundrar in poäng från både vänsterkant, högerkant och servelinje. Landslagscentern Martin Bergman ligger också han väldigt högt i poängprotokollet och tillsammans med rutinerade Carl Ahremark bildar de ett av seriens bästa centerpar.

Lund fick ta omvägen via åttondelsfinal mot Säter som de lyckades besegra i två raka matcher, medan Habo har haft spelledigt sedan serieepilogen där man betvingade Södertelge. Mathias Morency låter hälsa att det är ett mycket spelsuget Habo som tränat på bra under det korta speluppehållet och med undantag av ungtupparna Joel Svanberg & William Wymark som under veckan varit sjuka är det ett taggat Habo som kommer ställer upp på planen.

För dig som inte vill eller kan komma till Habo Sporthall oavsett anledning finns möjlighet att köpa en soffbiljett och stötta laget hemifrån. Läs mer om det här