Inför premiären borta mot Uppsala

Under torsdagseftermiddagens A-lagsträning togs tempen på Habo A-lag och hur deras tränares förväntningar på söndagens match emot Uppsala Volley såg ut. Vi får läsa klubbens nya heltidsanställda tränare Andrew Macwilliam, som har huvudansvaret för A-lag. Tankar om matchen på söndag och hur dagensträning gick.

Jag åker med bussen till Habo från Jönköpings Resecentrum, det är en regnig torsdag och det är med spänning och lite förväntan jag springer in i Habos Sporthall. Klockan är 17.00 när jag kliver in i A-hallen när A-laget är i fullgång med sin träning, träningen avbryts för ett gruppfoto inför elitserien. Då passar jag på att köra en intervju med de nytillkomna heltidstränaren Andrew Macwilliam. Macwilliam är från Canada därför gör vi intervjun på engelska.

Vad är dina förväntningar inför matchen emot Uppsala på söndag?

Mina förväntningar är att vi ska gå ut på planen och fokusera på oss själva, vilket betyder att vara effektiv med vår bollkontakt och ha bra energi på planen!

Vad är ditt lags styrkor och vad jobbar ni med just nu med att förbättra?

Det är tidigt på säsongen och därför har vi valt att fokusera mycket just nu på bollkontroll och det tycker jag att våra killar verkligen har bra koll på.

Hur kändes träningen idag?

Det kändes bra, det var ganska bra energi under de olika övningarna vi gjorde idag. Vi fick spela mycket och jag fick se många olika detaljer hos spelarna, som de antingen gör bra eller behöver förbättra!

Hur många gånger träningar ni med A-laget per vecka?

Vi tränar 4 gånger per vecka och kör några fysträningspass utöver våra 4 volleybollpass. Sen är det ganska många i laget tränar på skoltid på Sandagymnasiet.

Om ni vill se högklassig volleyboll rekommenderar jag er att svänga förbi en av A-lagets eftermiddagsträningar. Jag själv var väldigt imponerad. Ett stor lycka till för elitlagets första elitseriematch nu på söndag 16.00 borta emot Uppsala Volley. Ni kan se matchen här:

www.elitserienvolleyboll.se/livesandningar

Eric Löf

Journaliststudent på SVF