Information inför Fyrmannafestivalen

Här samlar vi information inför Fyrmannafestivalen 2019 så det är lätt att hitta. Informationen finns också i de infobrev som skickats ut.

Glädjande nog kan vi meddela att det är hela 75 lag som är anmälda till turneringen. Detta är ett superrekord för turneringen vilket innebär att vi kommer att få spela även i Alléhallen som ligger ca 1km från Habo Sporthall. Det är enkelt att ta sig mellan hallarna med bil och fri parkering vid båda anläggningarna och för de som inte har egen bil kommer det finnas möjlighet till skjuts.

Spelschema, resultat & tabeller

Level 4 har hela spelschemat publicerat direkt medan söndagens spelschema för level 5-7 kommer så fort som möjligt efter avslutat spel på lördagen. Spelschema, resultat & tabeller nås på följande länkar:

Level 4
Spelschema lagvis level 4 lördag & söndag (B-hallen)
Inga resultat och tabeller redovisas i L4

Level 5
Spelschema lagvis level 5 lördag (Alléhallen)
Resultat L5 lördag
Tabeller L5 lördag

Spelschema lagvis level 5 söndag (Alléhallen)
Resultat L5 söndag
Tabeller L5 söndag

Level 6
Spelschema lagvis level 6 lördag (A-hallen)
Resultat L6 lördag
Tabeller L6 lördag

Spelschema lagvis level 6 söndag (A-hallen)
Resultat L6 söndag
Tabeller L6 söndag

Level 7
Spelschema lagvis level 7 lördag (C-hallen)
Resultat L7 lördag
Tabeller L7 lördag

Spelschema lagvis level 7 söndag (C-hallen)
Resultat L7 söndag
Tabeller L7 söndag

Regler
Regler för Fyrmanna Level 4-7 (laddas ner här)

Prisutdelning
Notera att prisutdelningen kommer att vara klockan 16:00 på söndagen.

Fyrmannafestivalen spelas i fyra olika klasser. Fördelningen ser ut enligt följande:
Level 4 – 11 lag (B-hallen)
Level 5 – 22 lag (Alléhallen)
Level 6 – 26 lag (A-hallen)
Level 7 – 16  lag (C-hallen)

Alla lag


Spelet
Turneringsformerna ter sig lite olika beroende på level. Gemensamt är att alla spelar på tid, och dag 1 spelar samtliga gruppspel. Antalet matcher kan skilja lite under gruppspelet, men de klasser som spelar färre matcher i grupperna spelar i gengäld på en längre tid. Varje match spelas i två set, där en minuts paus ges mellan för sidbyte. Mellan varje match är det fem minuters paus, då kan man bolla in och ha inspike.

Musik i hallarna kommer att spelas för att hjälpa till att hålla reda på tiden. Under de fem minuterna för uppvärmning kommer musik spelas, när musiken tystnar är det dags för första serven. När tiden för första set är ute startar musiken igen. Startar musiken under en boll så spelar man färdigt den. Därefter byter man sida, och när musiken sänks startar nästa set. När musiken återigen börjar så är matchen slut, men återigen spelas bollen klart. Ett set kan sluta oavgjort och då får varje lag 0,5 poäng.

Man har rätt till en time-out var om 30 sekunder per set, time-out får dock enbart tas i underläge för att förhindra maskning. 

Grönt Kort
I samarbete med Länsförsäkringar kommer det under turneringen att delas ut gröna kort. Tränaren i båda lag får efter varje spelad match dela ut ett grönt kort till den spelare i motståndarlaget som uppvisat bäst fair play. Varje grönt kort blir sedan en lott och under prisutdelningen kommer vi lotta ut 20 biobiljetter och en ipad

Funktionering
Vi kommer inte använda oss av protokoll, mer än att man får ut en lapp på vilken man ska fylla i hur mycket poäng repsektive lag fått i varje set (glöm ej att göra detta direkt efter första set så att man ej glömmer bort resultatet). Det är därför poängvändarens ansvar att hålla koll på poängen. Vi förväntar oss att en vuxen finns med som stöttning för domarna vid funktionering. Det är väldigt viktigt att man håller koll på när man ska funktionera så att ingen match står utan domare.
_________________________________________________________

NI BEHÖVER EJ HA MED ER UPPVÄRMNINGSBOLLAR, BOLLAR KOMMER FINNAS I HALLARNA
___________________________________________________________________

Boende
Alla övernattande lag kommer att bo i Hagabodaskolan, som ligger precis jämte Habo Sporthall. Som vanligt gäller sunt förnuft vid boendet, särskild information och regler för boendet kommer delas ut på plats. 

Incheckning kan ske från klockan 18.00 på fredagen för er med guldpaket. De lag som kommer på lördagen checkar in i hallen i god tid före det tekniska mötet/samling på läktaren, som börjar 8.30. I samband med incheckning får ni era deltagarkort som ska bäras med till matsalen, samt t-shirts. Observera att även level 5 har samling i Habo Sporthall vid 8.30

Boendet är bemannat hela tiden med undantag av lördagen mellan 10.00-16.00.  Av brandsäkerhetshänsyn ber vi er meddela ifall någon ni beställt paket för ej sover över på boendet. Listorna över boendeförteckning kommer att kontrolleras/uppdateras i samband med att ni checkar in.  
__________________________________________________________________

Måltider serveras i blå salen som ligger i anslutning till boendet, medtag alltid ert deltagarkort när ni ska äta. I spelschemat finns pauser utsatta för måltider, men lagen kan äta på andra tider ifall det passar med hänsyn till spel och funktionering. 

Prelimininära tider matsalen har öppet är följande, de kan komma att ändras beroende på spelschemat:

Frukost:

lördag  7.15-8.15
söndag 7.00-9.00 
Lunch 

lördag11.30-14.00
söndag 11.30-13.30
Middag
lördag16.00-18.30 

Glöm inte att berätta för bespisningspersonalen ifall ni har anmält specialkost

___________________________________________________________________

Lagfotografering
I B-hallen, där level 4 spelas, kommer det finnas möjlighet att bli fotograferade under lördagen.  En dropboxmapp med högupplösta bilder på samtliga lag kommer sedan att skickas ut till samtliga e-poster som även fått infomailen. Dessa bilder kan ni sedan använda som ni vill. Bilderna kommer även att publiceras på Habo Wolleys facebooksida. 

____________________________________________________________________

PUBLIKMATCH – HABO WOLLEY vs. ÖRKELLJUNGA
Lördagskvällen med start 19.00 spelas det elitseriematch i sporthallen mellan Habo Wolley och Örkelljunga. Deltagarkortet ger fri entré till matchen och vi hoppas såklart på fullsatta läktare och riktigt hög stämning hela matchen. 

__________________________________________________________________

Prisutdelning
Sist men inte minst avslutas turneringen med en prisutdelning, som startar strax efter att sista matchen är färdigspelad klockan 16:00. Alla spelare i level 4 kommer få medalj, i övriga levlar är det mer traditionell prispall. Vi hoppas naturligtvis att så många som möjligt stannar på prisutdelningen.
Vi kommer även att dela ut ett fair play-pris till den förening som visar mest sportsmanship samt priser för tidigare nämnda gröna kort.

__________________________________________________________________

Info till funktionärer & Habospelare
Alla klubbens medlemmar hjälps åt under hela helgen med allt som behöver ordnas under turneringen. Här är ansvarsfördelning inför helgen:

Lagindelning
Funktionärsfördelning 
Beskrivning av funktionärsroller

Frågor?

Arvid Haag, arvidhaag@gmail.com, +46701495567

__________________________________________________________________