#Inspikedagen2015

Inspikedagen som vi arrangerade för klubbens medlemmar blev riktigt lyckad. Glädjande nog var det riktigt många deltagare på alla aktiviteter och en bra mötesplats för klubbens medlemmar över åldersgränserna.

Det här konceptet kommer vi helt klart att jobba vidare med framöver. 

Några glimtar från dagen…

Vi genomförda workshop med 23 Unga ledare där bland annat reglerna i kidsvolley och fyrmanna gicks igenom. Det diskuterades också hur man ska tänka när man instruerar de yngre barnen. Det är mycket roligt att intresset för att vara med som Ung ledare är så här stort. Arvid Haag höll i det här passet.

Robban går igenom Fyrmanna och Kidsvolley

Robban går igenom Fyrmanna och Kidsvolley

Föräldrar och ledare som är intresserade av Kidsvolley och Fyrmanna fick en praktisk genomgång av hur man spelar Level 1-7 och detta var mycket uppskattat.

Inför den här säsongen är det mycket nyheter med nya Levels och det är många som är nyfikna på hur det ska fungera.

Robert Blomqvist ansvarade för den här aktiviteten.

Lillis instruerar föräldrar och ledare i volleyboll

Lillis instruerar föräldrar och ledare i volleyboll

Martin ”Lillis”Andersson hade en genomgång med grunderna i sexmannavolleyboll tillsammans med föräldrar och ledare vars barn har eller är på väg mot att lämna Fyrmanna.

 

För den som inte har spelat volleyboll själv är det mycket att hålla reda på med olika positioner, begrepp och annat som för en volleybollspelare är självklart.

Det här var mycket uppskattat och en eloge för insatsen till Martin!

Några av klubbens kidsvolleyspelare kör Teknikspel 1

Några av klubbens kidsvolleyspelare kör Teknikspel 1

På förmiddagen var ett 30-tal av de yngre barnen födda 2005-2010 igång inomhus för första gången under hösten. När föräldrarna gick utbildning fick barnen köra lite lekar och spela matcher.

Det blev spel på tre nivåer: Kidsvolley Level 1, Kidsvolley Level 3 och Fyrmanna Level 4. Det märktes att barnen längtat efter att börja träna igen :).

Här var Niclas Nordström, Fredrik Hult och Jens Ottosson ansvariga.

Många valde att stanna och äta lunch i Habo Sporthall. Här ska ordförande Jan-Anders Haag ha tack för den goda pastasalladen och även till övriga som ställde upp i kiosken och gjorde toast, korv m.m.

På eftermiddagen höll Mathias Morency ett pass med fokus på hur man coachar ett lag med flera av klubbens tränare. Detta kommer vi genomföra igen under säsongen då det var många som ville vara med på detta pass, men som var uppbokade på annat samtidigt.

IMG_1619Klubbens pojkar födda 2000-2004 var med på ett föredrag där Krister Forzelius pratade om vikten av bra kost och sömn när man tränar mycket. Det här verkar ha tagit skruv hos flera av grabbarna som förhoppningsvis skapar goda vanor kring detta. Nyttigt och lärorikt.

Anna Morency höll i ett välbesökt föräldramöte för den nya stora träningsgruppen F00-04. Mötet var viktigt eftersom det här blir en ny konstellation och det här mötet gav en bra uppstart för det här gänget. Här är basen för vår satsning på att bygga ett stabilt och bra damlag framöver.

Eftermiddagen avslutades sedan med en Fyrmannacup där aktiva spelare födda 2006 och äldre, ledare och föräldrar spelade en ”herre-på-täppan”-turnering under två timmar. Det här är riktigt roligt och bra för klubbgemenskapen. Martin Joelsson var tävlingsledare för cupen.

På kvällen deltog drygt 60 medlemmar på middag på restaurang Stationen i Habo. Både barn, föräldrar och ledare var med på kvällen. Många trivsamma samtal och en rolig kväll i gemenskapens tecken!

Nu kör vi igång volleybollsäsongen på allvar!

skrivet av Jens Ottosson