Intervju med Rebecka Ivarsson

Rebecka Ivarsson som är fostrad i Habo Wolley knep förra helgen en 9:e plats på SM och spelar 8-10 augusti helgen Swedish Beach Tour i Jönköping. Hon representerar nu arrangörsklubben Jönköpings Beachvolley Club och har tagit stora kliv framåt på den svenska beachvolleyrankingen I sommar.

 

Vi ställde några frågor till henne inför helgens cup på hemmaplan I Rådhusparken, Jönköping.

 

När började du spela volleyboll?

– Jag började när jag var 13 år. Spelade i Habo fram till jag började gymnasiet då vi flyttade över till Kfum Jönköping. Spelade först med deras division 3 lag men fick ganska snabbt börja träna med division 1 laget. Slutade helt med volleyboll för 4 år sedan och valde då att börja spela beachvolley.

 

Hur mycket tränar du per vecka?

– 3 bollpass, 2 gympass + en heldag turnering/match.

 

Hur många cuper har du spelat i år och vad är bästa resultatet?

– Vi har tävlat varje helg sedan början av maj utomhus, innan dess någon turnering i månaden. Bästa resultat: vinst i Challenger med Tourkval, 7a SBT Helsingborg, 9a SM.

 

Vilket tips vill du ge till unga spelare som vill bli bra på beachvolley?

– Spela mycket, dra med några kompisar och börja testa er fram. Våga testa på att tävla för att få möta bra motstånd.

Rebecka och Madelén

Rebecka och Madelén

 

Har du någon förebild/idol i beachvolley eller volleyboll?

– Karin Lundqvist ser jag upp till.

 

Hur ser du på era chanser i helgen?

– Första matchen kl 11 på fredag ställs vi mot Tadva/Camilla som tog silver i SM förra helgen. Vi har mött dom 2 gånger i år hittills och förlorat ganska klart båda gångerna . Målet för denna match är att vi ska få koll på vår sideout så att vi kan utmana dom. På lördag möter vi en annan förlorare och då bedömmer jag våra chanser något högre, spelar vi på topp och vårt spel stämmer kan vi definitivt utmana det andra laget.

 

Läs om helgens event på: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/SwedishBeachTour/

 

Hela Habo Wolley önskar Rebecka och hennes partner Madelén Petersson lycka till i helgen och med sin satsning på beachvolley. Ta chansen att se på dem och resten av svenska beachvolley-eliten i helgen!

 

Skrivet av Jens Ottosson