Jackson Maris blir spelande tränare i Habo Wolley

De senaste två åren har Habo Wolley haft en heltidsanställd huvudtränare. Nu väljer klubben att satsa på en spelartrupp av högre kvalité och har därför värvat en spelande tränare.

För volleybollkännare är Jackson Maris ett bekant namn då han förra året spelade i Tierp Volley. Nu kommer den blott 24-årige passaren att axla rollen som spelande tränare, men han kommer ha ett meriterat tränarteam till sin hjälp.

I helgen blev det klart att kanadensaren Jackson Maris tar över som huvudtränare för Habo Wolley efter Alessandro Lodi. I och med skiftet sker en förändring av organisationen, där ledarskapet och ansvaret för elitverksamheten kommer att fördelas på fler huvuden. Maris kommer dock ha huvudansvaret, och med stor kompetens i övriga elitorganisationen tycker styrelsen att man funnit en bra lösning.


 

Som spelare har Jackson under sitt år i elitserien lämnat ett stort avtryck. Under föregående säsong blev det tydligt att Jackson Maris är en av de hetaste passarna i elitserien på länge. I ett orutinerat Tierp fick han en naturlig ledarroll, och lyckades leda laget till imponerande skalper mot flera topplag vilket i slutändan ledde till en oväntad slutspelsplats. Med sin höga volleybollkompetens och naturliga ledarskapsförmåga tror Habo Wolley att rollen som spelande tränare passar som handen i handsken. Maris berättar själv om valet:
-Jag ser fram emot att få göra en säsong i en stor förening med spännande spelartrupp. Kan vi behålla några av nyckelspelarna från förra året samt krydda med några nyförvärv kan det bli riktigt bra. Jag har alltid varit en ledare på planen och rollen som spelande tränare känns som en naturlig fortsättning på den vägen. Förhoppningsvis kan vi göra det här riktigt bra tillsammans i klubben.

Noterbart är att Maris är volleybollfostrad i Calgary Dinos, samma college som Habolegendarerna Adrian Wouts, David Sol och Jeremy Wilcox kommer ifrån.

Eftersom rollen som spelande tränare är krävande föll det sig naturligt att bredda organisationen för att skapa bästa möjliga förutsättningar både för Jackson och för alla spelare i laget. Tidigare poängkungen Adnan Herco kliver därför in i rollen som assisterande tränare, och trotjänaren Per Åkerstedt blir assisterande coach. Därigenom kommer det finnas bra support från sidan på både träning och match.

Från förra årets lag väljer Arvid Haag och Jens Persson att inte fortsätta den aktiva karriären, utan istället ta del i organisationen kring laget. Haag kommer att vara ansvarig för scouting av motståndare samt egna prestationer medan Jens Persson tar huvudtränareskapet i utvecklingslaget. Därigenom får Jens en mycket viktig roll som länken mellan utvecklingslaget och elitlaget. Med Jens som ansvarig för juniorerna kommer fler spelare få prova på träning i elitlaget, samtidigt som elitseriespelare som ej startar kommer ges större möjlighet till speltid i utvecklingslaget.

Slutligen kommer Martin ”Lillis” Andersson att ha en rådgivande roll. Med sin mångåriga erfarenhet som både spelare och tränare i elitserien har han mycket att tillföra när det gäller planering, upplägg och tänk för både tränare och spelare i truppen.

Med Jackson Maris och det nya tränarteamet har Habo Wolley nu en bra grund att bygga på, och inom kort kommer både nyförvärv och spelare som valt att förlänga med laget att presenteras.

Habo Wolleys nya organis6ation:
Spelande tränare – Jackson Maris
Assisterande tränare – Adnan Herco
Assisterande coach – Per Åkerstedt
Scoutman – Arvid Haag
Juniortränare – Jens Persson
Senior Advisor – Martin Andersson
Ytterligare personer kommer att tillkomma

Frågor? Kontakta
Arvid Haag, 0701495567, arvid@volleybompa.se
Andreas Hult, 0706976454, andreas.hult@habo.net
Jan-Anders Haag, 0730551034, jah@teamsportia.se