Jakob Molin om debuten på Europatouren

Foto: @lundbergsfoto facebook.com/lundbergsfoto

Under påskhelgen spelades den historiska Europatourtävlingen CEV Satellite i Göteborg. Det var första gången som en Europatourtävling spelas i Sverige och Habo Wolley var representerade i form av Jakob Molin!

16 lag gjorde upp om de återstående åtta platserna till Main draw och bland de kvalande hittar vi bland annat Habo Wolleys Jakob Molin i par med rutinerade Linus Tholse.

Jakob och Linus gjorde en bra match, men fick tyvärr se sig besegrade i sin kvalmatch efter skiljeset mot Siren/Nurminen från Finland som var andraseedade i kvalet. Siffrorna skrevs till 1-2 (13-21, 21-17, 9-15).

Foto: @lundbergsfoto, facebook.com/lundbergsfoto

Vi ställde några korta frågor till Jakob efter debuten på Europatouren.

Hur ser du på er insats i helgen?

  • Jag tycker att vi gjorde en bra prestation för att vi tränat 1,5veckor tillsammans. Vi förlorade 1-2 men det var en jämn match så med lite mer flyt hade det kunnat bli annorlunda i tredje setet.

Vad väntar nu närmast för dig och Linus?

  • I veckan blir det träning och sedan åker vi till Portugal på träningsläger i två veckor.

Vad är målsättningen för er den här sommaren?

  • Målet med sommaren har vi inte diskuterat men vi kommer ju spela touren och förhoppningsvis någon internationell tävling och då är det allt att komma så bra som det går där.

Från Habo Wolleys sida är vi stolta över att representeras av Jakob Molin på beachen och hoppas på en framgångsrik sommar!

skrivet av Jens Ottosson