Japansk spiker klar för Habo Wolley

Habo Wolley har genom ett samarbete med TG Sports som äger det japanska toppligalaget Toyoda Gosei Trefuerza gjort klart med Yusuke Kurosawa inför nästa år. Det blir första gången en japansk spelare representerar Habo Wolley

I juni hörde den svenska tränarlegendaren Anders Kristansson av sig till Habo Wolley och berättade att det lag han tränat i Japan de senaste fem åren, Toyoda Gosei, hade en vänsterspiker som ville göra ett år utomlands för att få mer speltid. Att en spelare med erfarenhet från en sådan liga ville komma till Habo Wolley tilltalade naturligtvis både tränare Mathias Morency och sportchef Arvid Haag, och efter en tids förhandlande har nu parterna träffat en överenskommelse som även innefattar att Toyoda blir sponsor till Habo Wolley.

I Kurosawa får Habo Wolley en erfaren vänsterspiker med bra inställning och  vana att träna oerhört mycket. Han har sina styrkor i servemottagning och försvar men har även många bra anfallsutvägar. Själv ser han fram emot äventyret på andra sidan jordklotet och säger följande till redaktionen:
It’s a great honor to play as a member of Habo Wolley in the season coming up.
I will do everything I can to make a contribution to the team’s victory.
I would like to meet a lot of people, experience the cultures of Sweden and learn a lot.
I also would like all the supporters to come up for the games and enjoy with us.
Hope to join the team early and see you all in Habo

Sportchef Arvid Haag ger sin bild av värvningen:
-Det känns naturligtvis oerhört bra att Anders vände sig till just oss när en av hans före detta adepter ville prova på spel utanför Japan, det tyder på att vår klubb har ett gott rykte. Jag har under en månads tid haft dialog med de ansvariga på TG Sports och jag är mycket nöjd med det samarbete vi har fått till och jag tror att Kurosawa kommer bli en riktig profil i årets Habo Wolley. 

Tränare Mathias Morency tillägger:
-Det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan göra tillsammans. Jag utgår ifrån att Kurosawa kommer ha en klockren inställning till träning och förhoppningsvis smittar det av sig på alla spelarna så att hela laget kan träna med rätt inställning på hög nivå.

Kurosawa ansluter till laget i mitten av augusti och är den nionde spelaren att bli klar för Habo Wolley.

Yusuke Kurosawa
Ålder: 27 år
Position: vänsterspiker
Längd: 189cm
Spikehöjd: 340cm
Tidigare klubb: Toyoda Gosei Trefuerza  (JAP)