Johan Samuelsson – engagerad ledare i klubben!

En av de ledare i klubben som syns allra oftast i Alléhallen och i Habo Sporthall är Johan Samuelsson. 

Johan håller ofta i träningarna för PF07-08 och den yngsta kidsvolleygruppen PF11-12. Han är även med själv och tränar med klubbens B-lag.

På sommarhalvåret syns han ofta på Habo Energi Beach Arena och dessutom är Johan även tävlingsledare på några av våra större ungdomscuper!

Vi har ställt några frågor till Johan Samuelsson om hans engagemang i Habo Wolley.

FAKTA

Namn: Johan Samuelsson
Familj: Fru och tre barn.
Ålder: 39
Yrke: Elektronikutveckling på Kongsberg Automotive i Mullsjö
Ledarroll: Tränare i PF07/08 där mina tvillingsöner Noel och Elias är med samt i PF11/12 där min dotter Stella är med.

Hur länge har du varit med i föreningen?

  • Sedan 2014 så det här är min femte säsong.

Har du spelat volleyboll själv eller har du annan idrottsbakgrund?

  • Jag började spela beachvolleyboll runt år 2000 i GBC när jag pluggade i Göteborg. Jag fastnade rejält och för att få spela mer började jag även spela inomhusvolleyboll i KFUM Göteborg.
  • När jag flyttade till Jönköping 2005 spelade jag två år i KFUM Jönköping innan jag la skorna på hyllan. I år har jag dock dammat av skorna och börjat träna igen med B-laget.

Vad är det bästa med att vara ledare i Habo Wolley?

  • Att vi är så många som är engagerade vilket gör att man kan ställa upp för att man tycker det är roligt, inte för att man måste.
  • Sen tycker jag att det är fantastiskt roligt att coacha barnen på turneringar. Man kan då se hur barnen utvecklas och gör framsteg på bara några timmar.

Vilken är din främsta ledarmerit?

  • Min dotter, som nu är sju år, var från början väldigt tveksam till att träna volleyboll och klättrade hellre i ribbstolarna än var med på övningarna. Nu är det hon som tjatar på pappa att få gå ut och bolla och vill mer än gärna följa med på killarnas träningar.

Vad är ditt bästa minne inom volleyboll?

  • Jag har många roliga minnen så svårt att bara välja ett. Fått många roliga minnen på våra övernattningsturneringar (Tre-kungaslaget samt Mikasa Challenge) som jag verkligen tycker att alla skall följa med på. Om man har med sig en hel luftmadrass och ser till att inte glömma sitt täcke hemma blir det ännu roligare.
  • Men bästa minnet är nog ändå från i somras då hela familjen åkte till Tylösand på beach-SM. Vädret var helt fantastiskt, mina söner spelade sitt första mästerskap tillsammans och jag hade bokat ett hotellrum utan AC…

Vad tycker du är det viktigaste att klubben satsar på framåt?

  • Att fortsätta satsa så starkt på ungdomsvolleybollen. Finns så många exempel på saker som klubben gör bra: unga ledare, skolvolleyboll, nattvolleyboll och inte minst alla roliga och välorganiserade turneringar som vi anordnar.  

Johan med sönerna Noel & Elias

Johan med dottern Stella