Johan Skoogh återvänder till Habo Wolley

Habo Wolley har de senaste åren haft flera kanadensiska spelare. Johan Skoogh gick därför bokstavligt talat mot strömmen när han förra året flyttade från Habo till Kanada. Till nästa säsong är han glädjande nog tillbaks i den röda tröjan då han skrivit på ett tvåårskontrakt med Habo. 

Johan Skoogh kom till Habo från Hylte/Halmstad inför säsongen 17/18 och var en viktig spelare i det årets lag. Skoogh är en spänstig vänsterspiker med styrka i servemottagning och försvar, och från klubbens håll är man naturligtvis mycket glada att Johan väljer att återvända. Han berättar själv om sitt beslut:
-Efter året i Habo kände jag och min fästmö Mirelle att det var dags att hitta på något nytt, så vi sökte working holiday visa i Kanada och har varit där ett år och jobbat. Jag har tränat lite med ett universitetslag men även lagt fokus på att rehabträna en sliten kropp. Nu är jag åter redo att spela en säsong och eftersom vi trivdes väldigt bra i Habo och Jönköping känns det självklart att komma tillbaks. 

Johan kommer precis som Habos nya tränare Dardan Lushtaku från Hylte/Halmstad där de båda spelat ihop. Nu ska den blott två år äldre Lushtaku bli Skooghs tränare och vi är naturligtvis nyfikna på hur han ser på det:
-Dardan har massa erfarenhet som spelare och jag är övertygad om att hans personlighet passar jättebra för en tränare. Jag tror att det kommer bli kanonbra och ser fram emot säsongen. 

Sportchef Arvid Haag berättar om årets första nyförvärv:
-Spelare som Skoogh är eftertraktade av alla klubbar och det känns riktigt bra att han väljer att återvända till Habo. Att han gör det är dessutom ett bra betyg på vår elitverksamhet. Johan är specialist på servemottagning och det är kanske det absolut viktigaste momentet i volleyboll och det vi hade mest problem med den gångna säsongen, så han kommer helt klart få en viktig roll i detta lag. Johan är även en uppskattad person i klubben, och många kommer att bli glada av att han kommer tillbaks.  

Johan befinner sig fortfarande i Kanada men räknar med att flytta hem till Jönköping i slutet av juli och ansluter därmed till truppen direkt när försäsongen börjar i augusti.