Johan Skoogh klar för Habo Wolley

Habo Wolley har gjort klart med en mycket viktig spelare till säsongen 2017/2018 i form av servemottagande spikern Johan Skoogh. Johan har de senaste fyra åren spelat för topplaget Hylte/Halmstad, men flyttar nu till Jönköping för att istället representera Habo Wolley.

Efter att Jakob Nordlund och Robin Råkberg skrivit på för Habo Wolley är det dags att presentera ytterligare ett nyförvärv. Det är Johan Skoogh, med sju säsonger i elitserien i bagaget (tre i RIG Falköping och fyra i Hylte/Halmstad) som i år har valt att flytta till Jönköping. Skooghs styrkor finns främst i servemottagning och försvarsspel, han har även en mycket giftig floatserve som förra året placerade honom på första plats i elitserien liga för serveeffektivitet.

Johan själv säger följande om övergången:
-Det ska bli roligt att prova något nytt. Habo har kommit med en bra lösning och jag vet att jag kommer få mycket speltid, vilket ska bli roligt. Jag hoppas att jag kan ta ytterligare ett steg i min utveckling, hålla mig skadefri och att Habo ska kunna utmana topplagen än mer i år än förra året. Jag vet inte exakt hur truppen kommer se ut än, med med något mer förvärv kan det bli riktigt intressant.

-Johan är en spelare vi haft ögon på många år. En mycket duktig servemottagare som kan spela både vänsterspiker och libero. Precis en sån spelare vi behöver och vi är oerhört nöjda att kunna presentera ett så pass meriterat nyförvärv, säger sportgruppen i ett pressmeddelande.

Spelande tränaren Jackson Maris säger följande om Johan:
-I’m excited to have an all around athlete like Johan joining us. He has good ball control and will add stability to our serve receive.

Kontraktet är skrivet på ett år, och Johan ansluter till laget så fort försäsongen börjar.
Inom kort hoppas vi kunna presentera ytterligare nyförvärv.