Junior Beach Masters

För andra året i följd arrangerades en beachvolleybollturnering i kalla november! Som arrangör av eventet stod Göteborgs Beachvolleyboll Club. Klubben GBC är Sveriges klart största beachvolleyboll förening med över 1000 aktiva medlemmar.
GBCs ungdomsansvarig Caroline Olofsson har jobbat hårt för att få till en turnering som riktar sig till barn och ungdomar. I en annars ganska hektisk tid med många turneringar och spelmöjligheter för våra barn och ungdomar i Habo Wolley så känns det fantastiskt trevligt att få känna sand mellan tårna. Turneringen spelades i världens största inomhushall för beachvolleyboll (16 st volleyboll planer).
Från Habo/Jönköping åkte vi med 10 spelare och 4 föräldrar.
Bilder: Caroline Olofsson
I yngsta klassen U15 röd spelade Albin Eiderhed ihop med Hannes Simonsson som representerar KFUM Jönköping. Albin och Hannes spelade sig fram till en final där de mötte ett brödrapar från Stockholm. En motståndare som Albin/Hannes redan stötte på i gruppspelet. Efter nervös inledning där det mesta gick snett förlorar Albin och Hannes 1:a set med 9-21 och läget såg väldigt tufft ut. Men konstellationen HW/KFUM tar sig samman och spelar sig fram till seger med 2-1 i set.
I U16 pojkar deltog vi med 5 spelare Isak Junvik ihop med Alvin Almberg, Carl Larsson som spelade ihop med kompisen Gustav Hellström Kungälvs VBK/GBC och bröderna Lukas och Hugo Morency. Starka insatser från alla Habo killarna resulterade i en 5:e plats för Carl/Gustav, delad 3:e plats för Isak/Alvin. Precis som Hannes/Albin förlorade Hugo/Lukas första set i finalen men kunde efter storspel vända och vinna finalen med 2-1 mot en konstellation av spelare från Falkenberg/Sollentuna.
U18/U20 killar deltog vi med Johan Ottosson och Isak Joelsson som i somras blev svenska mästare i U15. En vinst och en förlust i gruppspelet gjorde att man fick möta det klart starkaste laget i semifinalen. Trots förlust med 2-0 i set mot duktiga slutsegrarna från beachklubben i Södertälje så tycker jag att Isak och Johan ska vara stolta över sin instats. Trots att man möter spelare som är betydligt äldre (5år) och avsevärt större så bjuder man på ett publikfriande spel.
U20 dam spelade Moa Morency ihop med Emilia Hermansson GBC och efter genomgående bra spel tog de sig till final mot duktiga Rebecka Dahlgren och Ellen Lindqvist GBC. Trots en jämn final slutar det med förlust i 2 raka set för Moa och Emilia.
Jag vill rikta ett stort tack till Caroline Olofsson och hennes trevliga medhjälpare från GBC för ett fantastiskt trevligt arrangemang. Vi ses snart igen
/ Mathias Morency