Kämpainsats av F17 i helgens Gränsfejd

I Gislaveds sportcenter Gisle spelades under lördagen Gränsfejden för F17. Efter en kämpainsats från laget slutade man på en 5:e plats. Fyra planer var igång från start vid halv tio tills klockan fyra på eftermiddagen. Habotjejerna spelade tre matcher (i rad för att skynda på processen i gruppspelet) och alla spelades med bra fokus och stort tålamod. Alla matcher var jämna och spännande vilket visades sig i att att det spelades lika mot Gislaved och Veddinge, 1-1 i set och vinst 2-0 i set mot Eneryd 01. Detta ledde andra plats i gruppen och en plats i A-slutspelet där fick vi möta Värnamo.

Slutspel
Nu hade tjejerna fått vila innan matchen, men det var definitivt tuffare motstånd än i gruppspelet. Första set spelades ojämt och energilöst och Värnamo kunde vinna utan större problem 21-25. I andra set vaknade Habo upp och spelade riktigt bra volleyboll med bra serv och stabilt försvar vilket ledde till vinst 25-17. Men i tredje set orkade tjejerna inte fortsätta sitt lika bra spel och förlorade på nätrull med 12-15.

Nu återstod match om femte/sjätte plats.

Vinna eller döma
Eneryds 99:or stod för motstånd och det blev en riktig nagelbitare. Första set blev något av en väckarklocka för tjejerna som förlorade klart 17-25, men som tidigare spelade Habosidan upp sig och vinner övertygande 25-13.

Men det var i tredje set som matchen verkligen kom igång. Eneryd fick en tidig ledning tack vare slarv, och kunde relativt enkelt ta ledning 14-8. Detta gav Eneryd 6 matchbollar när Moa Forzelius går fram för att serva. Mycket bra press i serv av Moa kan tjejerna knapra in till 14-11. Då tar Eneryd time-out och Moa Morency beslutar att det vore bäst för laget att dansa bort nervositeten. Så Habosidan står och dansar när Eneryd har tre matchbollar och glor på oss som vi vore från Habo eller nåt.
Moa fortsätter sin superserie och Habo tar igen 14-13. Återigen en time-out och återigen mer dans. Habo kommer ikapp 14 lika när Eneryd vinner bollen. Habo vinner snabbt tillbaks och nu är det dags för Kristina Isaksson att serva. Med svetten droppandes i pannan servar hon, men domaren blåser omboll för att det rullar in en boll på plan. Kristina servar igen, men än en gång blåser omboll för Kristina har servat innan signal. Med ökande nervositet servar Kristina en tredje gång och denna gången essar hon! 16-15 Habo och matchboll. När Kristina lobbar över bollen lyckas inte Eneryd få över den och Habo vinner 17-15.
Kämparinsats
Habo har visat upp en sann laganda med hårt slit och många slängningar. Både fint och fult spel har spelats men coach är ändå nöjd med resultatet. Beröm får hela laget för sin riktiga vinnarinstinkt och glöd.
Skrivet av:
Joel Nilsson
IMAG0628[1]
(Nästa nyhet) »