Kanonstarten räckte inte i Falkenberg

Habo Wolley började söndagens möte mot Falkenberg strålande och kunde komfortabelt vinna första set, fler set än så vann man dock inte utan hemmalaget kunde addera samtliga tre pinnar till kontot. 

Det var ett toktaggat Habo Wolley som stärkta av gårdagens seger mot Södertelge gick ut i Falkhallen och påbörjade en överkörning av hemmalaget. 18-8 hann det bli i poängprotokollet innan Habo slog av på takten. Falkenberg kom faktiskt så nära som 20-23 innan Habo kunde stänga setet.

Kanske blev Falkenberg stärkta av den starka avslutningen av första set, för i andra set kunde man segla iväg till hela 20-13. Då var det Habos tur att sånär vända på steken när man knappade igen till 21-19. Falkenberg höll dock undan och kunde plocka hem setet med tre poängs marginal.

Även tredje set börjar starkt för Falkenberg men Habo är faktiskt ikapp och förbi vid ställning 13-15. Här kommer dock Falkenbergs dittills obefintliga blockspel fram, och tack vare det lyckas man vända på steken igen och från 19-20 går man till 25-21 och tar det ack så viktiga tredje setet.

I fjärde set får Habo en smakstart och rycker direkt till sig en ledning som man behåller fram till 8-12. Här rycker dock Falkenberg först ikapp till 12-12 för att sedan även gå ifrån till 18-15. Härifrån lyckas inte Habo hämta sig utan Falkenberg kan defilera hem setet och därmed också matchen med 25-20.

Glädjemoment från dagens match är bl.a att laget lyckats följa sin game-plan mycket bra, vilket bl.a innebär att man tar 15 blockpoäng. Joakim Lindbom gör även en mycket stark match i både block och anfallsspel.

Spelande tränare Jonny Macdonald, som också utsågs till Habos bästa spelare, summerar matchen:
-Rent färdighetsmässigt har vi vad som krävs för att besegra Falkenberg och andra lag högre upp i tabellen men det har satt sig mentalt på oss att avsluta seten när vi har ledningar. Idag har vi bra blockspel och bra anfallsspel men Falkenberg är mycket bättre än oss i serve/servemottagning vilket jag skulle säga är den stora anledningen till att de vinner matchen.

Falkenberg VBK 3 – 1 Habo Wolley
(20-25, 25-22, 25-21, 25-20)
Bästa poängplockare i Habo
Keaton Strom, 18p
Joakim Lindbom, 14p
Lars Wilmsen, 11p
Bästa poängplockare i Falkenberg
Michael Micelau, 17p
Daniel Gruvaeus, 12p
Johan Gruvaeus, 11p

Habo Wolley ligger i och med förlusten kvar på åttonde plats i tabellen, på lördag är man tillbaks i Habo Sporthall då serieledaren Hylte/Halmstad gästar. Då om någon gång kommer laget behöva ett stort stöd från läktaren.