Kapten Algot förlänger kontraktet

Habo Wolley fortsätter lagbygget inför nästa säsong med egna produkter. Nu står det klart att lagkapten Algot Danielsson stannar ytterligare en säsong. Algot är fostrad i Habo Wolley och nästa säsong blir hans fjärde i Elitlaget.  

Algot har under säsongen 2021-2022 varit en viktig kugge i Habolaget och var lagets näst bäste poängplockare med 195 poäng efter spelande kapten Andrew McWilliam.

Algot säger själv:

  • Förra säsongen var nog min roligaste säsong hittills, vi hade ett lag jag trivdes i och en förening som vill framåt och ständigt vill bli bättre.
  • Även om resultat i slutspelet inte matchade vår ambitionsnivå så får vi ta med oss en stark grundserie och fortsätta utvecklas på det sätt vi gjort under säsongen.
  • Jag personligen ser väldigt mycket fram emot att se vad vi kan åstadkomma denna säsong och speciellt efter det avslutet vi hade känner jag mig mer hungrig efter ett SM guld.
  • Det jag främst ser fram emot är hur mycket vi som lag kan utvecklas och träna hårt för att bli ett slagkraftigt lag men även att bara umgås med alla sköna människor i laget och pusha varandra!

Hur förbereder du dig inför nästa säsong?

  • Min förberedelse kommer att förhoppningsvis bli en del sol och bad och spela lite beach och gymma.

Andrew McWilliam spelande coach även nästa säsong kommenterar nyheten så här:

  • Algot played a significant role in our team and within the club both on and off the court. He is a great team player, leader and most importantly person!
  • It will be awesome to work along side him for another season for Habo.

Från klubbens sida är vi mycket glada att kunna fortsätta bygga ett starkt lag med flera egna unga spelare i centrala roller.

Porträttfoto: Torbjörn Gemhed
Actionbild: Åsa Lingerfors