Kidsvolleykurs genomförd i Habo Sporthall

På lördagsförmiddagen 30/8 fylldes Habo Sporthall under fyra intensiva timmar med kidsvolleyentusiaster. 21 deltagare fick under ledning av Mathias Morency lära sig de olika nivåerna i kidsvolley, ett gäng olika övningar anpassade till respektive nivåer samt hur man spelar teknikspel och kidsvolleybingo. Under en teoritimme diskuterade man dessutom hur man gör barnidrott rolig och lustfylld, helt enkelt hur man anpassar idrotten efter barnens behov. En stor del av kidsvolleyns framgångar är just att den är anpassad för barn, men bara ett anpassat spel räcker inte. Man måste anpassa hela verksamheten, med alltifrån lekar och övningar till det sociala bemötandet. Detta samband blir mycket tydligt under en sådan här utbildning.

Det blir också tydligt att många klubbar insett kidsvolleyns storhet då det dyker upp representanter från klubbar som tack vare kidsvolleyn åter dragit igång verksamhet efter en tid i mer eller mindre dvala. Ifall fler klubbar startar grupper med kidsvolley, gärna i samverkan med varann, innebär det att våra barn inte behöver åka långt för att göra det de allra flesta tycker bäst om, nämligen tävla! Ifall fler tävlar kan fler bli vinnare, för det är det mest fantastiska med kidsvolley, alla är vinnare.

Fram mot slutet av utbildningen fick deltagarna dessutom en inblick i vad som kommer efter kidsvolley, U11. U11 är den nyaste spelformen i volleybollsverige, den uppkom när det uppmärksammades att övergången från Kidsvolley level 2 till U13-15 (det som tidigare hette volley 2000) var alltför stor. Framförallt deltagarna med volleybollbakgrund uttryckte att U11 är ett väldigt välkommet tillskott, då det trots att det är betydligt mer lättspelat än U13-15 innehåller de flesta moment som riktig volleyboll innehåller. För de som vill förkovra sig i både u11 och u13-15 finns det en kurs för det i Habo nästa lördag (6/9). Kursen är kostnadsfri och anmälan är öppen till måndag och görs på följande länk: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/Forforeningen/Utbildningskalender/?eventid=477025&sisuorgid=28716

Under kursens avrundning väcktes ett samtal om Habo Wolleys koncept Volleybompa, bollek riktat till 3-5åringar, som nu fått spridning till några andra klubbar i volleybollsverige.
– Än så länge finns ingen officiell kurs för Volleybompa men det är något jag ser fram emot att arbeta farm tillsammans med svenska volleybollförbundet, säger Arvid Haag som var hjälpledare under kursen.

Sammanfattningsvis har det hållits ytterligare en lyckad kidsvolleykurs och det är med glädje vi ser hur intresset för kidsvolley ständigt ökar. Nu gäller det att kursdeltagarna använder sina nyvunna kunskaper i klubbarna, gör de det talar allt för att kidsvolleyns popularitet kommer öka än mer.

Kidsvolleykurs

Deltagarna, som var i varierande ålder och storlek, tyckte alla det var lika roligt att få leka av sig lite med ballonger.