Kidsvolleysuccé med 58 lag!

Den stora Kidsvolleyfestivalen i Habo Sporthall i lördags blev som vanligt en riktig folkfest. Det här är troligen Sveriges största och roligaste kidsvolleycup! 

Vi spelade på 11 planer och hela 58 lag från elva olika volleybollklubbar var på plats. Deltagande klubbar: Habo Wolley Linköpings VC, Ljungby Volley, Veddige Varbergs VBK, Hestra SSK, VK Bjärke, KFUM Jönköping, Floby VK, IK Ymer, Gislaveds VK och VK Westan. 

Kidsvolleyfestivalen slog nytt rekord i antal gästande lag med hela 44 lag från andra klubbar än Habo Wolley. Allra flest lag av de gästande klubbarna hade Ljungby VK som var på plats med hela nio lag och KFUM Jönköping som hade åtta lag med i turneringen. Habo Wolley hade med 14 egna lag i turneringen.

världens bästa lagsport för barn

Kidsvolley är världens bästa lagsport för barn. Det är matcher med högt tempo, utan avbytare och fullt av glädje. Dessutom är alla barn vinnare och får i slutet av turneringen springa fram på röda mattan, kliva upp på prispallen och få en guldmedalj om halsen.

Besök från ordförande i SVBF

Lennart Neovius som är ordförande i Svenska Volleybollförbundet var på föreningsbesök för att få en bild av vad det är som gör att Habo Wolley är en av de absolut ledande ungdomsklubbarna inom svensk volleyboll. Förutom föreningspresentation hann vi även med ett besök på Volleybompa på morgonen. 

Lennart följde spelet och träffade många ledare från klubbarna som var på plats under dagen och agerade även prisutdelare i slutet av festivalen. 

Lennart Neovius, ordförande i Svenska Volleybollförbundet

Massor av bilder från cupen finns på www.facebook.com/habowolley 

Foton: Laura Kvarnstrand

Detta var säsongens sista kidsvolleycup för våra Habokids. För de lite äldre barnen väntar Vårcupen level 4-6 på hemmaplan söndag 14 april och sedan Mikasa Challenge level 4-7 i Örebro 3-5 maj.

I sommar är det största eventet för de yngre barnen den uppskattade beachvolleyskolan 24-27 juni (se info och anmälan här).