Klar förlust i Linköping

Linköping visade sig tyvärr alldeles för starka i söndagens match och vann välförtjänt med 3-0 (25-18, 25-19, 25-15). Bortalaget lyckades inte samla kraft nog att utmana ordentligt.

Första set inleds med att hemmalaget direkt tar kommandot och går ifrån några poäng. Vid 10-9 är dock Habo endast en poäng bakom, men då trycker Linköping på gaspedalen igen och i Braden McLeans serve går man raskt ifrån till 16-9. Habo gör ett försök mot slutet av setet och tre raka poäng innebär att ställningen är 21-18, men återigen tar LVC över och avslutar setet med ett servess till 25-18.

I andra set är det till en början jämnare och är helt lika fram till 11-11, sedan tar LVC sex raka poäng, för att därefter se Habo ta fyra raka poäng. Sedan tar LVC återigen tag i taktpinnen och drar så sakteliga ifrån fram till setvinst, 25-19.

Tredje set är i stora delar riktigt dåligt från bortalaget, första timeout tas vid LVC-ledning 8-5. När den andra timeouten används står det hela 13-6 till östgötarna. Habo lyckas aldrig komma igen utan hemmalaget tar hem setet med 25-15 och därigenom matchen med 3-0.

Beau Graham utsedd till bästa spelare i Habo. Foto: Tilda Larsson

Beau Graham utsedd till bästa spelare i Habo.
Foto: Tilda Larsson

Reflektioner av coachen:
De senaste matcherna tycker jag att vi har haft positiva tendenser, igår tyckte jag dock att vi gjorde en riktigt dålig insats. Simon Forzelius fot har inte hunnit läka sedan skadan i tisdags och den som var tänkt som hans ersättare, Oscar Hult, stukade även han foten i en B-lagsmatch i lördags. Detta gav oss väldigt få alternativ och innebar att Alexander Berggren, som gör sin första säsong i Elitserien, fick spela på en position han aldrig har gjort tidigare. Han gjorde det efter förutsättningarna bra, men laget lyckades inte tro nog på att vi kunde vinna och därigenom var vi slagna redan på förhand. Detta är inte bra och något som togs upp direkt efter matchen och förhoppningsvis slipper vi se det igen.

På den positiva sidan kan vi ändå räkna in vårt centerspel, där framförallt Beau Graham firade stora triumfer och det bådar mycket gott för fortsättningen. Han blev även utsedd till bästa spelare i Habo.

Nu väntar en vecka av träning innan vi på söndag möter Hylte på bortaplan.

Bästa poängplockare i Habo:
Beau Graham, 13 p
Dillon Collett, 10 p

Bästa poängplockare i LVC:
Linus Ekstrand, 11 p
Dimitri Bogdanovic, 11 p