Klar förlust mot Falkenberg

Habo Wolley förlorade dagens hemmamatch mot Falkenberg med 0-3 (19-25, 16-25, 19-25). Det var tyvärr ett blekt och håglöst hemmalag som visade upp sig på tisdagskvällen och då slår man inte Falkenberg.

Matchen inleds jämnt men vid 5-5 kommer ett första ryck i matchen, denna gång av gästerna. Habo har svårt att vinna bollen i anfall och Falkenberg kniper en trepoängsledning. I Beau Grahams serve lyckas dock laget i rött svara och är ikapp vid 10 lika. Därefter följer en period där Habo endast producerar ett eget poäng under elva bollar, ett anfall av Foued Belajouza, i övrigt är det tre servemiss av bortlaget och resterande poäng går till dem och snabbt har de skaffat sig en ledning med fem poäng. Falkenberg fortsätter att kontrollera händelserna och vinner setet med 25-19.

Även andra set inleds jämnt, men precis som i första trycker Falkenberg sedan på gasen utan att Habo kan svara och 8-8 blir raskt ett underläge med fem bollar vid 10-15. Slutet av setet blir en uppvisning i anfallsspel av hallänningarna, bland annat bjuder passaren Dardan Lushtaku på tre anfallspoäng själv, och Falkenberg går upp i en ledning med 2-0 i set via 25-16.

I vad som blev det sista setet försöker Habo göra en kraftansträngning och tar en tidig ledning men Falkenberg vänder snabbt på steken och hemmalaget tvingar till en timeout vid ställning 9-13. Den lyckas dock inte väcka laget utan gästerna har full koll setet igenom och vinner det med 25-19 och matchen med 3-0.

Coachens reflektioner:
Idag uppträder tyvärr ett helt annat lag än det vi såg i lördags. Vi spelar utan energi och fokus och det fungerar inte mot något lag i Elitserien och absolut inte mot Falkenberg. Det är svårt att dra några större växlar av vårt spel då egentligen ingenting fungerade och det snarare handlar om den mentala biten än saknad kunskap.

Det positiva är att vi alla vet att vi kan mycket bättre än det här, det visade vi så sent som för tre dagar sedan, och vi får en chans redan på lördag att ta revansch på oss själva i den viktiga bortamatchen mot Södertälje.

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till vår publik som gav oss stöd genom hela matchen och försökte få igång hemmaspelarna trots att vi hade en sämre dag på jobbet!

Bästa poängplockare i Habo:
Beau Graham, 12 p
Dillon Collett, 9 p

Bästa poängplockare i Falkenberg:
Jake Staahl, 11 p
Tobias Persson, 11 p