Knapp förlust för Habo Wolley i dramatisk match!

I en lång och jämn match med en dramatisk avslutning stod Örkelljunga till sist som som segrare på hemmaplan med 3-2 i set. Habo får alltså med sig en poäng, men blir passerade av Örkelljunga i tabellen!

 Habo får en dålig start på matchen då Örkelljungas Tobias Persson direkt slår in två serveess, och tonen för första set är satt. Habo lyckas inte rubba hemmalagets servemottagare och Örkelljunga skicklige passare, Shun Imamura, kan spela som han önskar. Gästande Habo kommer aldrig riktig in i första set och Örkelljunga vinner med 25-19.

Andra set visar sig bli en dramatisk historia. Habo nu få bättre utdelning i block, vilket är en stor faktor i att lagen ligger helt lika i poängställningen setet igenom. Linus Ekstrand gör ett bra set och bidrar med 6 poäng till Habo, men Örkelljungas högerspiker Thomas Vilimas är som vanligt vass och gör samma prestation. Båda lagen följs ut upp till 25-sträcket och sedan förbi. I en mycket jämn kamp kniper Örkelljunga till slut setet med siffrorna 31-29.

I tredje set kopplar Örkelljunga snabbt en ledning och går upp till 15-11. Linus Ekstrand gör här återigen en stor insats och skapar tre serveess i rad(!), och Habo är tillbaka på jämna poäng. I medgång vänder Habo nu alltså och tar en tvåpoängsledning, som man lyckas hålla stabilt hela vägen och tar hem setet med 23-25.

När fjärde set drar igång verkar Habo ha hittat sitt självförtroende igen och trots att man ligger något poäng under i första halvan av setet så är bl.a. utdelningen i block bättre. Med blocket på plats är det också lättare att spela försvar, något som hjälper Habo enormt i detta set. Örkelljunga har svårt att ta poäng, och Habo avslutar fjärde set stabilt med 20-25.

Femte och avgörande setet blir en riktig rysare där båda lagen visar upp många försvarsräddningar, enorm kämparglöd och vilja att vinna. Efter ett otroligt jämnt spel fram till 11-9 lyckas Habo göra ett ryck! Tre blockpoäng, ett servess samt ett anfall i antenn från Örkelljunga och plötsligt har Habo matchbollar vid 11-14. Örkelljunga vägrar dock ge upp, räddar flera av Habos anfall och tar sig till 14-14. Jakob Molin lyckas ta en poäng och återigen har Habo matchboll vid 14-15. Giannis Madouras får ett läge att peta ner bollen och Habospelarna tror att matchen är avgjord. Huvuddomare Markus Edholm har dock andra idéer då han menar att Giannis sträckte sig till andra sidan nät för att beröra bollen och poängen går till Örkelljunga. Det verkar ge energin som Örkelljunga behövde och de avgör matchen vid 18-16 på ett serveess.

Coach Alessandros kommentarer:
– Örkelljunga fick spelet att klaffa i första set samtidigt som det inte kändes som vi riktigt var redo och därmed presterade under vår nivå. Efter det spelar vi fyra set med volleyboll på hög nivå och det är nog den längsta ”perioden” vi kunnat hålla så hög nivå hittills. Jag tycker vi kan vara nöjda med den prestationen då det verkligen är svårt att spela bra mot ett lag som Örkelljunga så länge. Vår förlust i femte set är jag dock fullständigt rasande över. Jag vill inte kommentera på exakt vad som hände, men vi följde inte det taktik vi hade bestämt i det läget när vi faktiskt hade chans att avgöra. Det som hände var bara dumt!

Sådana här matcher är dock nyttiga för oss att spela. Vi behöver sättas inför dessa tuffa situationer, och vi måste älska utmaningen. Örkelljunga och vi är jämna och vi kan verkligen förvänta oss en fight varje gång. Att förstå vad som krävs i de tuffa situationerna är en skicklighet som vi vill utveckla mer.

 

Matchfakta: Örkelljunga Volleybollklubb – Habo Wolley 3-2 (25-19, 31-29, 23-25, 20-25, 18-16)

Bäste poängplockare i Örkelljunga Volleybollklubb:
Tomas Vilimas – 37 poäng
Jakob Wijk Tegenrot – 20 poäng
Trent O`Dea – 15 poäng

 Bäste poängplockare i Habo Wolley:
Roy Powell – 26 poäng
Linus Ekstrand – 19 poäng
Jakob Molin – 13 poäng