Kvalseger för grabbarna till JSM

Habos herrjuniorer är klara för Junior-SM efter seger i det västra kvalet under söndagen. En rak serie med Habo, Falköping och Vingåker/Ymer innebar två matcher för varje lag. 

 
Habo började mot Falköping, ett lag som har många yngre spelare, och vi valde att spela många av våra egna som inte har så mycket erfarenhet heller. Det började lite svajigt innan vi hittade rätt i spelet. Tack vare stabilt spel och bra serve i vissa rotationer lyckades vi vinna setet ohotade 25-15. Andra set började bättre än första och vi lyckades dra ifrån från start. Efter det var det inget snack om saken och vi vann enkelt 25-8. Det är kul att se att vi kan behålla ett bra och stabilt spel trots att många av spelarna inte har så mycket erfarenhet av U20. 
 
Match nummer två är på förhand en mycket tuffare historia. Ett Vingåker/Ymer där i princip alla i startsexan går volleybollgymnasie. Vi ställer våra mer erfarna spelare på plan och matchen inleds med jämnt spel. Men med Filip Bratic i spetsen har vi en mycket bra serve och kan dra ifrån och vinna setet komfortabelt med 25-14. Andra set gör vi några förändringar men setet blir ganska likt det första med bra tryck i serven och när dessutom Theo och Nezar börjar hitta rätt i block gör vi det jobbigt för motståndet. Vi vinner setet 25-15. 
 
Vinst i båda matcher innebär att vi kommer bli seedade som kvalvinnare under JSM-slutspelet i maj i Södertelge. Viktigt att vi kunde lägga grunden nu för ett bra utgångsläge.
 
Även om det blev få matcher idag så fick alla speltid och det var kul att träffa alla och nyttigt för våra yngre spelare att få vara del av samma trupp som några av våra mest erfarna.