Kvartsfinal med publikrekord på lördag

I elitserieepilogen mot Örkelljunga förlorade Habo Wolley en ytterst jämn och välspelad match med 2-3 i set. Efter matchen blev det någon timmes nervös väntan innan beskedet om kvartsfinalmotståndare kom. Habo fick dock vänta kortast av alla på sitt motstånd, då man valdes allra första av seriesuveränen Linköping.

Linköpings VC har bara förlorat en match i år, och är naturligtvis skyhöga favoriter inför kvartsfinalserien. Habo har dock visar att man kan stå upp mot alla lagen, och med ett stort publikstöd på läktaren finns stora möjligheter att skrälla i den första kvartsfinalen. Alla Habospelare bedöms vara tillgängliga för spel, så det är bästa möjliga hemmalag som ställer sig på banan.

Linköpings trupp
Linköping har kvalitétsspelare på alla positioner samt riktigt bra material på bänken att byta in ifall maskineriet kärvar. Poängkungen Martin Larsson och landslagspassaren Andreas Eriksson brukar allt som oftast ha ett gott samarbete. På vänsterkanten huserar tidigare Habospelaren Linus Ekstrand tillsammans med spelande tränare Albin Eriksson. Johan ”Bullen” Eriksson värvades in till Gran Prix för en comeback efter en höst utan volleyboll, och har levererat enligt alla förväntningar på liberopositionen. I mitten finns trotjänaren Carl Ahremark och serbiske monstercenter Petar Turanjanin, dessa spelare bidrar starkt till att Linköping är seriens bästa blocklag.

Lagfotografering före matchen
För att maximera publikstödet siktar vi självklart på publikrekord. Alla klubbens ungdomar har fotografering innan matchen och bjuds tillsammans med föräldrar och syskon på inträdet. Efter matchen finns möjlighet att båda jaga autografer och ta bilder ihop med spelarna. Förra årets kvartsfinal var vi 525 pers i publiken, kan vi slå det?

Klä dig i rött och höj stämningen
Vi uppmanar alla Habofans att bära röda kläder för att skapa en så bra stämning som möjligt på läktaren. Alla som har en Habo Wolley-tröja bör naturligtvis klä sig i denna. Den kreativa kan naturligtvis göra sin egen Habo Wolley-flagga/vepa och ta med sig till hallen. Trummor, trumpeter och andra instrument är också mycket välkomna till Habo Sporthall på lördag.

Försnack om slutspelet med Oscar Hult
Före detta Habospelaren Oscar Hult kommer en timme före matchen, 15.00, hålla i ett försnack där han går igenom förutsättningarna för det annalkande slutspelet och lagen som deltar. Försnacket är en del i vårt integrationsprojekt Bogserlinan, och alla som kommer dit får fri entré till matchen.

Vi hälsar just DIG välkommen till Habo Sporthall, och är det någon gång man ska introducera en kompis till Habo Sporthalls läktare är det nu på lördag. Första serven slås som vanligt 16.00

KVARTSFINAL 1
Habo Wolley vs. Linköpings VC

Lördag 17/3 16.00
Habo Sporthall