Kvartsfinal nästa för Habo Wolley

Habo besegrade under tisdagskvällen Lunds VK i den fjärde åttondelsfinalen inför en euforisk hemmapublik. Det var Habos tredje seger i serien som spelas bäst av fem, vilket innebär att Habo nu är klara för kvartsfinal.

Första set är såväl välspelat som jämnt från början till slut och trots att Habo är i förarsätet majoriteten av setet är det ändå helt öppet när setet ska avgöras. Skiljebollar krävs men Habo är starkast och kan ta hem setet. Keaton Strom och William Lind är lyckosamma i Haboanfallet med åtta respektive fem egna poäng.

I andra set är Lund snabbast ur startblocken och man har en liten med stabil ledning hela vägen fram till 11-14. Här får man dock grus i maskineriet och Habo kvitterar för att sedan i Jonny Macdonalds serve gå från 16-16 till 20-16 och framtvinga två snabba Lundtimeouter. I slutet av setet kan Habo sedan defilera fram till en klar seger 25-20.

Tredje set börjar utmärkt för hemmalaget och man rycker snabbt fram till ledning 7-3. Ledningen håller man hela vägen till 16-13 innan det är Habos tur att darra när man låter Lund ta tre raka poäng och kvittera. Habo replikerar dock och vid ställning 21-17 är det nästan så att publiken börjar knyta skorna inför hemgång. Publiken, och spelarna också för den delen, fick dock lära sig att det inte är avgjort förrän det är slut och Lund tar sex raka poäng i slutet av setet och går från 22-19 till 22-25.

I volleyboll talar man ofta om ”klassiska tredje set”. Termen innebär att man vinner de två första seten, för att sedan oförklarligt förlora det tredje setet innan man stänger matchen i fjärde. De klassiska tredje seten brukar vara förbehållna bra lag och nu var frågan ifall det som hände i slutet av tredje set var ett klassiskt tredje set eller om nervositeten faktiskt krupit sig inpå Habospelarna. Starten på tredje set visade lyckligtvis att laget hade bestämt sig för att vinna idag. 4-0 blev 15-7 som blev 20-9 och trots att Lund putsade till siffrorna något slutar setet ändå med förkrossande 25-16 och Habo säkrar därmed kvartsfinalplatsen på bekostnad av Lund som därmed är färdigspelade för den här säsongen.

Vilka Habo får möta i kvartsfinal är ännu inte klart. Linköping tar på torsdag emot Falkenberg hemma i en direkt avgörande match där vinnaren går direkt till semifinal medan förloraren får ta sig an Habo i kvartsfinal. Oavsett motståndare spelas första kvartsfinalen borta i helgen och serien avgörs i bäst av tre matcher.

Kvartsfinal 2 spelas i Habo Sporthall tisdag 2a april 19:00 och vi hoppas naturligtvis på samma fantastiska publik som i kvällens match. Så ta med vänner och bekanta, kom till Habo Sporthall och skapa magisk stämning när vi tillsammans hejar fram Habo mot semifinal. 

Habo Wolley 3 – 1 Lunds VK
(28-26, 25-20, 22-25, 25-16)
Bästa poängplockare i Habo Wolley
Keaton Strom, 20p
Dardan Lushtaku, 15p
Lars Wilmsen, 14p
Bästa poängplockare i Lunds VK
Faaez Alloush, 24p
August Borna, 11p
Martin Bergman, 10p