Kvartsfinal nummer två nalkas för Habo Wolley!

Bäst av fem matcher gäller, och Örkelljunga knep den första vinsten med 0-3 i set inför en fullsatt Habo Sporthall. Habo Wolley har nu två chanser på bortaplan att ta egna segrar!

Örkelljunga öppnade SM-slutspelet starkt, och Habo har nu en stor utmaning framför sig. Örkelljunga har snabbt blivit bekväma i att spela i sin nya arena, och genom säsongen har hemmaplan burit många framgångar för Skånelaget. I och med att  Habo var laget som placerades lägst av de två i tabellen har Örkelljunga nu fördel med två raka hemmamatcher.

Örkelljungas kantspikers tog tillsammans över 72% av de egenvunna poängen i lördags, och Habo måste hitta medel för att stoppa dem. Stabilt servtryck från Habos sida skulle eventuellt kunna rubba servemottagningslinjen och betyda att Örkelljungas väldigt skicklige passare hade blivit något mer förutsägbar.

För Habos del hoppas vi alla på att se Giannis Madouras tillbaka på plan, även om Oscar Hult gjorde ett galant jobb i att hoppa in som center. Alexander Berggren har verkligen visat vilken elitserieklass han kan hålla, och hans spelglädje har gett Habo framgångar i flera veckor. Habo har genom säsongen hotat Örkelljunga rejält i många matcher. Nu är det upp tillbevis om vågskålen tippar till Habos fördel eller inte.

Datum: Torsdag 23 mars
Tid: 19:00
Plats: Forum Örkelljunga