Lagkapten Persson ledde sitt lag till andra raka

Habo Wolley tog i lördags sin andra raka seger när man besegrade Vingåker på bortaplan med 3-0 (25-23, 25-11, 25-22) i set. I en match där lagkapten Jens Persson gjorde en efterlängtad comeback och Stefan Stolic sin debut lyckades bortalaget kontrollera händelserna trots en ovan uppställning på planen.

Första set blev på många sätt symptomatiskt med hur matchen såg ut. Habo inledde med att dra ifrån några poäng, Vingåker svarade och kom tillbaka, men aldrig förbi. När det behövdes tryckte Habo på gasen och drog ifrån igen. Vingåker hade svårt med sin servemottagning och därigenom också sitt anfallsspel och det bidrog till att Habo kunde glida iväg till ledning 20-12. Här klev dock Elitseriens bästa servare, Andzej Savostenok, in i matchen på allvar och via ett koppel tunga servar tog han sitt lag in i matchen igen. Vid ställning 18-20 kom dock en servemiss och Habo drog ifrån ett par bollar igen. Ännu en bra serverunda, denna gång av Adam Bradbury, höll på att ställa till det för Habo och han tog Vingåker så nära som 23-24 innan setet avslutades med en serve i nät.

I andra set handlade det mest om Habo. Snabbt skaffade man sig en stor ledning och Vingåker fick aldrig sitt spel att fungera. Samtidig slet Habokillarna förtjänstfullt i försvar och lyckades vända och vinna i princip alla långa dueller. Bortalaget ökade på sin ledning genom hela setet och tillslut blev det hela 25-11.

Till tredje ändra Vingåker om i uppställningen men till en början gav det inte önskad effekt. Återigen hade Habo kontroll på händelserna innan Andzej Savostenok klev ner till servelinjen och hemmalaget började knapra sig ikapp. En timeout vid Haboledning 8-7 gav önskat resultat för att bryta Vingåkers serve, men härifrån var det hela tiden jämnt, dock oftast med Habo i någon poängs ledning. Matchen avslutades tillslut som den inleddes, med ett anfallspoäng av Jens Persson, och Habo vinner setet med 25-22 och matchen med 3-0.

Chris Kalfic utsedd till bästa Habospelare mot Vingåker.

Chris Kalfic utsedd till bästa Habospelare mot Vingåker.

Coachens reflektioner:
Jag är mycket glad över att se vår lagkapten Jens Persson tillbaka på banan. Sånär som på ett par veckor är det ett helt år sedan han senast spelade match då han tyvärr skadade knäet. Efter en mycket målmedveten rehab är han nu tillbaka, och på vilket sätt också. Han vinner 9/9 bollar i anfall, 100 %-ig!

Idag gjorde även Stefan Stolic debut i laget. Stefan provtränade med oss i höstas men då hade vi tyvärr inte plats i laget för honom. Nu har såväl Dillon Collett som Foued Belajouza, av privata skäl, lämnat laget och då tog vi genast kontakt med Stefan igen. Han anlände i fredags kväll och gick rakt in i match, utan någon träning med laget, och jag tycker att han skötte sig mycket bra. Han kommer att bli en tillgång för oss.

Dagens andra Habodebut gjorde Filip Mokelainen. I slutet av andra set spelade han sina första bollar i Habotröjan som libero och även han kommer att tillföra mycket till laget framöver.

I övrigt är jag mycket nöjd med att vi idag ser ut och uppträder som ett vinnarlag. Vi spelar inte alltid bländande men när Vingåker är på väg ikapp trycker vi på gaspedalen och drar ifrån ett par poäng igen, så vinner man matcher. Positivt är också att trots en 3-0-seger tycker jag att det finns mycket mer att hämta av vårt spel och givetvis kommer det att bli bättre när vi får träna in Stefan mer i laget.

Beröm ska idag ges till hela laget som jag tycker gör en bra laginsats, men ett extra plus till Chris Kalfic som välförtjänt blir utsedd till vår bästa spelare idag. Han gör sin bästa match för säsongen.

Nästa match spelas redan nu på onsdag kl 19.00 hemma i Habo Sporthall mot Örkelljunga. Väl mött då!

Bästa poängplockare i Habo:
Adnan Herco, 13 p
Chris Kalfic, 12 p
Beau Graham, 12 p

Bästa poängplockare i Vingåker:
Adam Bradbury, 13 p
Andzej Savostenok, 9 p