Landslagsaktuell spelare klar för Habo Wolley

Efter en stark säsong hos SM-finalisterna Linköpings VC togs Linus Ekstrand ut i landslagets bruttotrupp, nu väljer han att fortsätta sin volleybollkarriär i Habo Wolley. Den 21-årige vänsterspikern, som mäter 198 cm och med såväl SM-guld som juniorlandskamper på meritlistan, är ett tungt nyförväv i Habo Wolleys satsning.

Habo Wolley är glada att kunna presentera säsongens första nyförvärv. Det är den 21-årige vänsterspikern Linus Ekstrand som efter två raka SM-finaler med Linköpings VC nu väljer att fortsätta sin karriär i Habo Wolley. – Vi är mycket nöjda med att kunna välkomna Linus till klubben, säger sportchefen Andreas Hult. Han passar väl in i vår satsning på unga, talangfulla och träningsvilliga spelare och kommer att tillföra mycket till laget med sitt spel, fortsätter han.

Efter en säsong där han för andra året i rad spelat SM-final och dessutom blivit uttagen i landslagets bruttotrupp hade Linus Ekstrand anbud från flera av toppklubbarna i Elitserien. Att valet föll på Habo Wolley kommenterar han såhär. – Jag kände att jag behövde byta miljö och testa något nytt. Habo erbjuder en stor roll i laget, bra medspelare och framförallt en underbar förening.

Ekstrands främsta styrkor ligger i hans mottagning och spelförståelse men han ser fram emot att utveckla såväl de som andra delar av sitt spel. – Jag vill utvecklas på många sätt men framförallt mitt spel vid nätet är något jag vill förbättra.

Han berättar vidare att han ser fram emot en bra säsong och att ett mål är att Habo Wolley klättrar i tabellen jämfört med tidigare. – Det är spännande med en ny tränare och jag tror att detta kan bli en bra säsong.

Med dagens värvning på plats fortsätter byggandet av laget för Habo Wolley. Andreas Hult hintar också om att det kommer fler nyheter gällande spelartruppen och laget nu befinner sig i en bättre position än på flera år. – Vi är en bra bit på väg med spelartruppen och pusselbitarna börjar falla på plats. Att vi nu lyckas locka en spelare som Linus till oss i konkurrens med toppklubbarna visar att Habo Wolley nu är i en position i volleyboll-Sverige som vi inte har varit i på flera år, det känns både bra och spännande. Inom de närmsta dagarna räknar vi dessutom med att kunna presentera ytterligare nyheter, avslutar Andreas Hult, sportchef i Habo Wolley.

Namn: Linus Ekstrand
Ålder: 21 år
Längd: 198 cm
Moderklubb: Falköpings VK
Landskamper: 37 J/U

Foto: Magnus Lilja