Landslagsstjärnan går till Habo Wolley

Sveriges bästa passare det senaste decenniet och landslagets klarast lysande stjärna Dardan Lushtaku har skrivit på ett ettårskontrakt för Habo Wolley. Dardan kommer senast från den polska toppklubben Jastrzebski Wegiel och har under sommaren spelat Golden European League med svenska landslaget.

Meriterad spelare
Dardan Lushtaku som är volleybollfostrad i Hylte spåddes redan under gymnasiet en framgångsrik karriär och har hittills infriat de högt ställda förväntningarna. Efter studenten från RIG Falköping gick han direkt till Belgiska ligan för spel i två år, för att därefter vända hem till Sverige och vinna SM-guld med Falkenberg. Guldet ledde till ett kontrakt hos den Belgiska storklubben Maaseik och efter ett år där blev det återigen SM-guld med Falkenberg. Efter andra guldet med Falkenberg flyttade Dardan till Hallandsrivalen Hylte för att inför senaste säsongen växla upp karriären ytterligare ett snäpp i polska topplaget Jastrzebski Wegiel. Under hela denna period har Lushtaku även representerat svenska landslaget och uppnåt meriter så som play off i EM-kvalet och brons i Euro League.

Ny position
Att en spelare mitt uppe i sin karriär vänder att åter vända hem till Sverige tarvar för den volleybollkunnige en förklaring. Efter 10 års spel på hög nivå är behovet av en nytändning stort och Dardan har därför skrivit kontrakt med Habo Wolley som spiker. Förutom att göra poäng från kanterna ska Dardan även engagera sig i klubbens ungdomsverksamhet, vilket förhoppningsvis tas emot med förtjusning från våra ungdomar.

Ny motivation
En ny miljö och en ny position ger möjligheter för Lushtaku att återfå den motivation han börjat sakna för att fortsätta satsa på volleybollen. Lushtaku själv berättar öppenhjärtigt om varför han väljer Habo Wolley:
-Det känns otroligt inspirerande att komma till en klubb med så stor ungdomsverksamhet som Habo. Jag vet att många unga spelare har drömmar om att spela i någon toppliga ute i Europa och jag vill verkligen hjälpa dem att förverkliga dessa drömmar. För min egen del så känns det skönt att komma hem till Sverige och landa då motivationen inte har varit på topp de senaste åren. Jag funderade väldigt länge på att ta ledigt från volleybollen i ett år för att få tillbaka motivationen men jag kunde inte se mig själv vara utan volleyboll så länge så därför blir det ett positionsbyte istället. Då känner jag att jag får en paus från det jag har gjort varje dag de senaste 10 åren. Förhandlingarna med klubben har gått väldigt smidigt och jag ser verkligen fram emot att få bli en del av Habofamiljen.

Habo Wolley är nöjda
Från Habo Wolley är man naturligtvis överlyckliga att kunna presentera sin nya värvning. Team Manager Arvid Haag säger:
-Dardan hörde av sig till oss i våras och när en sådan spelare tar kontakt gör man
naturligtvis allt i sin makt för att nå en överenskommelse och vi är mycket glada att ha hittat en lösning som passar båda parter. Dardan kommer definitivt att bli en publikfavorit och det ska bli riktigt roligt att se vad han går för som spiker.

Jens Ottosson, ungdomstränare och profil, är också förväntansfull:
-Många av våra ungdomar har Dardan som idol och det kommer bli både spännande och lärorikt att ha med honom som ungdomstränare. Han har även berättat att han ser sig själv som tränare i framtiden och att få arbeta med våra talangfulla ungdomar är ett utmärkt första steg.

Men landslaget då?
Trots positionsbytet är Dardan fortfarande den naturliga förstepassaren i landslaget, och Lushtaku själv har sagt att så länge förbundskaptenen vill att han är med ställer han upp. Första anhalten blir redan under sommaren när Sverige spelar EM-kval där man anses ha stora möjligheter till avancemang. Kvalrundan avslutas 27e augusti och efter det ansluter Dardan till Habo.