Lärorik och rolig helg i U16 Grön/Blå

Habo ställde utöver lagen i svart klass även upp med ett lag i den lättare gröna klassen. Ett lag bestående av en mängd duktiga yngre spelare som inte spelat så mycket sexmannavolleyboll tidigare. I princip alla spelare i laget får spela U16 i ett, två eller tre år till.

I laget var det endast Alvin, Felix och Vilhelm som varit med och spelat turnering i sexmanna tidigare. För alla andra var det en helt ny erfarenhet. Detta var en helg för att se och lära med stort fokus på att få till så bra spel vi bara kunde. Alvin, som trots att han inte spelat volleyboll i mer än drygt ett år hunnit samla på sig ganska mycket erfarenhet, var med i laget med dispens för att hjälpa alla dessa yngre spelare och det gjorde han med bravur. Han var helt fantastisk på plan och utanför plan med ett tålamod av stål och en kämpaglöd hetare än det mesta. Han har väldigt väldigt stor del i att denna helg blev så bra som den blev.

Det var kul att se Felix ta en stor roll på plan, tidigare sexmannaturneringar han varit del av har han varit den unga killen som har en liten del i spelet men nu var det han som klev fram och ledde anfallsspelet.

Mario och Theo delade på centerrollen och målet med att kunna var man skulle stå och vad man skulle göra nåddes och därtill kan det läggas ett par spektakulära block/straffsparkar och servar. Vilhelm visar att han har varit med förr och presterar bra oavsett om han spelar i mitten eller på högerkanten, att spela på olika positioner är en konst i sig. Jonatan tar flera poäng som vänster och överglänser alla förväntningar när han får testa på att gå libero i en match. Samuel går center hela helgen och har helgens häftigaste anfall. Han är dessutom en kraft att räkna med i blockspelet och en kanon vid servelinjen.

Sist vill jag hedra våra tre spelare födda 2007 för de vad de gör i helgen är helt magiskt. Axel som under helgen mest gick libero gjorde det så bra så att jag inte riktigt vet hur jag ska förklara det. Det är inte hans bagger och spelförståelse jag är mest imponerad av, för den vet vi är väldigt god, utan det är hur han agerar på banan. Han är lugn, han är tydlig och han är precis det som en libero ska vara men som är så svårt att få till och många mycket äldre hade inte gjort det så bra som han gör det under denna helgen. Ted och Arthur delar på vänsterkanten och växer kanske mest av alla denna helgen. Utöver en bra serve, stabilt anfall och fin servemottagning så är de så hungriga efter att lära och tar till sig allt de kan. Detta blandat med en stor skopa mod i princip alla situationer gör de till riktiga hjältar och många gånger vänder sig laget till dem i svåra situationer.

Trots alla bra grejer vi gjort i helgen finns det givetvis saker att jobba med som positionering, valen man väljer och andra speltekniska delar men med tanke på mängden sexmanna de spelat innan detta är jag helt överrumplad av den nivå de håller stabilt genom hela helgen.

Vi får med oss ett par riktigt kul och jämna matcher. Vi förlorar bronspengen i skiljeset mot ett lag som vi slår dagen innan. Under lördagen vinner vi en häftig match mot dem 28-26, 29-27 och då var det vi som fick fira. Vi ska vara väldigt tacksamma för att vi fick möjligheten att spela dessa matcher för det finns bara ett sätt att lära sig hur man hanterar press och jämna situationer och det är genom att utsätta sig för dem och lära sig från det.

Till sist vill jag bara nämna laginsatsen och gemenskapen. Det har varit häftigt att se hur vi stöttat varandra genom hela turneringen i både med- och motgång. Det är mycket enklare att våga om man vet att man har ett lag som sluter upp bakom en och det är precis vad vi gjort i helgen.

Jag vill tacka för en fantastiskt kul helg och vi ses under fler mästerskap denna våren.

Skrivet av Jens Persson

Foto: Torbjörn Gemhed