Lärorik SM-vecka i Falkenberg

Under veckan har 19 lag med Habo-representation, med totalt 35 olika spelare från klubben, deltagit i SM i beachvolleyboll. Flera av spelarna har varit för unga för sin åldersklass, men både resultat och prestation har varit goda. Pricken över i:et är guldet i Pojkar U15.

Tremanna

Tremannaklassen spelades i tre flickklasser och två öppna klasser, en grön lättare klass och en svart för de som kommit längst. I tjejklassen fanns också en röd klass däremellan. Av de 9 Habolagen som deltog i tremanna spelade 8 den öppna klassen, och ett lag tjejklassen.

Flera av spelarna har många år klar i klassen där de äldsta var födda 2001. Därför spelade fem lag i den lättare gröna klassen, medan fyra lag spelade svart. Isak Joelsson, Isak Junvik och Aron Österström fick med sig bronspengen i den gröna klassen, medan Filip Bratic, Oliver Eiderhed och William Wymark tog hem guld i den svarta.

Habos killar födda 2001 har nu tagit guld i både U13 och U15, såväl inomhus som på beachen. Som kuriosa kan nämnas att Filip Bratic har varit med i samtliga dessa guldlag.

Resultat finns här: http://www.profixio.com/matches/3mannamasterskapet_27/k

1506676_10153520584907760_2963793606148010462_n

Guldgrabbarna

U17

I U17-klassen fanns Haborepresentation i fyra lag. Två i killklassen och två i killklassen. Samtliga Habospelare hade 1-2 år kvar i klassen och gjorde efter förutsättningarna bra prestationer. Resultatmässigt gick det bäst för Filip Bratic/Oliver Eiderhed som slutade på en delad femteplats i killklassen samt Moa Morency som tillsammans med Ymerspelaren Sandra Abrahamsson som även de hamnade på femte plats, av hela 49 lag i flickklassen.

U19

Moa Morency deltog även i U19-klassen tillsammans med Falköpings Cornelia Milton. Även i denna klass blev det en delad niondeplats efter mycket fint spel av båda tjejerna. På killsidan representerades Habo av Oskar Hult/Alexander Bratic som tyvärr fick respass i gruppspelet efter en seger och två förluster.

U21

Oskar och Alexander spelade även U21-klassen, där de hamnade i en svår grupp med bl.a segrarna Jakob Link och Jakob Molin. Efter två tuffa förluster i skiljeset var det färdigspelat för killarna även i denna klass.

Resultat i U17, 19 och 21 finns här: http://www.profixio.com/matches/ungdoms-sm_27/k

H35+ och 45+

De två Habo-legendarerna Samuel Lunddahl och Jens Ottosson deltog i H35+, trots att de med marginal hade kvalificerat sig även för H40. Det visade sig att utmaningen blev lite för svår och efter en vinst och två förluster i gruppen var det färdigspelat för de båda herrarna.

Habos äldsta deltagare, Per Åkerstedt, spelade både 35 och 45+ med partners från andra klubbar. Tredje plats i gruppspelet i båda klasserna innebar att det inte blev något slutspel för ”Åqe”.

Resultat i Veteranklassen finns här:
http://www.profixio.com/matches/veteran-sm_27/k