Lärorik VSS i Sollebrunn

Under söndagen hade Habo Wolley med tre lag i VSS. Tre lag som bestod av allt från spelare som aldrig tidigare spelat en turnering i sexmanna till spelare som har mängder av elitsäsonger bakom sig.

Habodelegationen bestod av ca 30 personer som tillsammans hade en trevlig dag. Vi hade för dagen försökt få till tre lika jämna lag men med lite sista minuten-omkastningar på grund av sjukdom. Nya lagkonstellationer brukar präglas av ojämnt spel i början av turneringar innan man hittat varandra ordentligt och kommit fram till hur spelet ska se ut för att man ska få ut så mycket man kan ur de spelare som finns tillgängliga. Detta stämde givetvis även denna dag med skakigt spel inledningsvis och spelet pendlade från briljant till inte lika briljant om vartannat i de inledande matcherna. Lagen hittade dock ganska snabbt rätt och snart gick det att fokusera på fler moment inom spelet.  Alla tre lagen presterar bra och tar sig ur gruppen relativt säkert.

Efter gruppspelet väntar kvartsfinaler och tyvärr tar det här stop för två av de tre lagen. För det sista Habolaget tar det dock stop i semi och men man lyckas i en rafflande bronsmatch ta hem tredjeplatsen i turneringen. Vi lyckas därmed ta 3e, 5e och 6e plats i turneringen.

Det är så kul att se storspelare som Jens Ottosson, Martin Joelsson, Niclas Nordström och Robert Blomqvist vara med och här ge tillbaka och bjuda på sig själva och allt de lärt sig och ha tålamod med alla de som är i början av sin volleyboll. Det som är fantastiskt med dagen är just den där blandningen av oerfarna och erfarna i varje lag. Att se de äldre och kunniga dela med sig av sin kunskap och att göra det med glädje och entusiasm är riktigt häftigt. För även om spelet inte stämmer hela tiden, eller ens ofta i perioder, så har ju majoriteten av alla som varit med idag lärt sig väldigt mycket och det är ju den stora anledningen till att vi åker på dessa turneringar.

Tack till Bjärke VK för ett bra arrangemang och en trevlig dag i Sollebrunn.