Lars poängbäst mot Södertelge

Habo förlorade mot Södertälje på bortaplan med 3-1 i set (25/21 30/28 19/25 25/23) efter en jämn drabbning där våra rödvita hjältar tyvärr inte lyckades i avgörande lägen.

Habo hamnade direkt i underläge i första set med 1-8 efter många egna misstag. Södertälje stänger igen via ett stort block och bra servetryck. Även om Habo sedan tuggar sig in i setet så kommer vi aldrig riktigt ifatt.

Habo är med lite bättre i andra men har det svårt i det egna anfallet och efter många setbollar för vardera lagen så går till sist även detta set till hemmalaget. Södertäljes Randy Grundmann är tung i både anfall och serve och en av dem som avgör det andra setet till Södertäljes favör.

I tredje set så börjar Habo äntligen bra och tar ledning direkt från början och kan ganska enkelt tredje set. Robin Råkeberg och Tiger Tegenrot har kommit in och gör bra insatser. Setet slutar med klar seger för Habo.

I det fjärde set så har Habo ledningen långt in i setet, men efter några inviduella misstag så tippar det hela över i Södertelges favör. Vladan Aleksic avgör matchen med en stenhårt smash i mitten. Bittert såklart, men det kommer nya matcher…

Lars Wilmsen blir bästa poängplockare med 27 poäng, följd av Yusuke Kurosawa på 19 poäng. I Södertelge är det Randy Gryndmann på 24 poäng och Fabian Ramén på 19 poäng som tar flest poäng.

Södertelge gör en riktigt bra match med få egna misstag och tungt anfallsspel. Det är bara att gratulera och lära oss av detta. Laget får nu samla ihop inför torsdagens match mot Falkenberg där vi har alla chanser att studsa tillbaka igen. Det är inte mycket som behövs för att vi ska kliva upp några snäpp och åter bli ett vinnande lag.

skrivet av Andreas Hult
foto Torbjörn Gemhed