Låt oss presentera Hugo Morency

I takt med att elitlaget dragit igång sina träningar förra veckan börjar det bli dags att fortsätta presentera truppen. Tidigare i somras blev det klart att Hugo Morency efter ett år i Falköping på RIG återvänder til Habo och ansluter till elitlaget.
Foton: Robert Broman 

Redaktionen passade på att ställa några frågor till Hugo Morency, efter att han kommit hem från SM i beachvolley där det blev silver i U18-klassen och en nionde plats i senior-SM tillsammans med Theodor Grahn.

Vad tycker du om SM-veckan?
Stor besvikelse efter att ha förlorat u18-finalen i år igen men i senior gick jag in med inställningen att vi bara skulle njuta och ha roligt och vi lyckades komma längre än förväntat (åttondel). I mixed så spelade jag och Moa hem en gruppvinst och lyckades slå laget som tillslut vann turneringen men tråkigt värre så stötte vi på det andra finallaget i åttondelen och förlorade men främst var det väldigt kul att få spela med min syster….

Hur känns det att börja inomhussäsongen nu då?
Känns jättebra att komma tillbaka till Habo och få kontrakt som elitspelare. Det kommer att bli en stor omställning att gå från RIG till ett elitlag. Jag ser mycket fram emot säsongen.

Hur kommer du träna?
Jag kommer träna NIU på Sanda och fullt med elitlaget. Jag tror att jag kommer att ha en hel del individuell träning på NIU. Där kommer Jens Persson vara delaktig.

Vilken position?
Jag är allround spelare, men jag tror att jag främst kommer att spela vänster och libero. Jag kan även gå in i passarpositionen om det behövs.

Hur väl känner du laget?
Jag har tränat med elitlaget på skollov under ett antal år. Sen har jag spelat med Isak Joelsson, Filip Bratic och Algot Danielsson.

Dina största styrkor?
Mina styrkor är främst serve och servemottagning, förutom att jag kan dunka innanför 3 m!!

Vad vill du förbättra?
Jag hoppas att kunna stötta spelarna, även de äldre spelarna, på träning och match. Jag är van att gör det med jämnåriga men behöver lära mig ta en ledarroll även med seniorer.

Något om laget?
Ungt lag, bra högsta nivå. Viktigt att stötta varandra, då kan det gå riktigt bra. I dagsläget ett kort lag, vi får se vilka ytterligare spelare som kommer till laget. Det kommer bli väldigt roligt att spela med elitlaget

Mål?
Jag har inga direkt mål nu, målen får komma när säsongen kommer igång.

Hur ser du på att Mathias som huvudtränare som även är din pappa?
Jag tycker om att Mathias är bra volleytränare som jag har haft genom min ungdom. Det ska bli roligt att jobba ihop igen.

Är det något du vill tillägga?
Det känns väldigt skönt att vara tillbaka och det känns helt underbart att få ha på sig Habotröjan på heltid.

Redaktionen hälsar Hugo välkommen till elitlaget och önskar honom lycka till!