Lilla EM – info till deltagande lag

Välkomna till Lilla EM söndag 31 maj i Halmstad Arena. Vi kommer att spela fyrmanna Level 6 och Level 7 för första gången i Svensk volleybolls regi. Vi blir 24 lag fördelat på 12 lag per tävlingsklass. Cupen arrangeras av Svensk Volleyboll i samverkan med Habo Wolley och Hylte/Halmstad VBK. 

Tävlingsklasser: Fyrmanna Level 6 och Fyrmanna Level 7.

Kort om reglerna för de nya spelformerna:

  • Fyrmanna Level 6: Samma som Level 5 (Volley2000) med skillnaden att all serve sker bakom baslinjen, boll som kommer från motståndares block måste tas innan studs och näthöjd 210cm. Boll = 200-230 gram eller 260 gram, tyngre boll har företräde (seniorboll).
  • Fyrmanna Level 7: Samma som Level 6 fast utan studs. Boll = 260 gram (seniorboll).
  • Boll som spelas när tiden tar slut spelas färdigt. Gruppspelsmatcher kan sluta oavgjort. I slutspelsmatcher vid 1-1 i set tillämpas bollskillnad, vid lika bollskillnad spelas en avgörande boll.

Samlingstid: 9.30 i Halmstad Arena, Pingishallen (gemensamt möte för bägge tävlingsklasserna).

Lokaler: Halmstad Arena, Pingishallen (Plan 1-4) och Hall B1 (Plan 5-8).

Turneringstid: Första matchstart är kl. 10.00 och hela turneringen är avslutad med prisutdelning strax före klockan 14.00.

Spelschema: Lilla EM – level 6 och Lilla EM – level 7

  • Försök till seedning i gruppspelet har gjorts efter erfarenhet i första hand och i andra hand efter geografi.
  • Matcher spelas på tid med två set per match enligt följande: 11 min/set, 1 minut sidbyte, 4 minuter mellan matcherna.
  • Vi håller ett mycket högt tempo och i stort sett spelar eller dömer lagen hela tiden. Lag som inte spelare dömer enligt schema.
  • Efter tredje omgången (gruppspelet) har vi lagt in en paus på 25 minuter för lunch. Vi rekommenderar starkt att alla har med sig matlåda till denna paus.

Observera att två lag i Level 6 enbart deltar i gruppspelet, det är Hylte/Halmstad Röd och Svart. Dessa lag blir därför automatiskt trea i sina respektive grupper.

Återbud: Om något lag mot förmodan blir tvungna att lämna ett sent återbud så villl vi att ni snarast möjligt via SMS till 0708-986606 meddelar detta. Vi hoppas såklart att detta kan undvikas – det går att spela med tre spelare och det är även tillåtet att låna in spelare från en annan klubb.

Om ni har några frågor så hör av er!

Med vänlig hälsning,
Jens Ottosson
Tävlingsledare, Habo Wolley
0708-986606