Line Andersson till U20-EM i beachvolley

Line Andersson från Habo Wolley kommer i helgen att representera Sverige i U20-EM i beachvolley tillsammans med Cecilia Malm (Lidingö SK). Det är första gången som en tjej från Habo spelar ett internationellt mästerskap i beachvolley. 

På herrsidan representeras Sverige av Jacob Hölting Nilsson och Hampus Ekstrand (son till fd Habotränaren Per Ekstrand). Från Habo Wolleys sida så önskar vi bägge lagen lycka till och det ska bli roligt att följa deras framfart i helgen på den internationella scenen.

Tävlingen genomförs i Izmir, Turkiet den 8-10 juli. 32 damlag och 32 herrlag från hela Europa deltar. Line/Cecilia är seedade på en 9:e plats i damklassen och Jacob/Hampus är seedade 2:a.

All information om U20-EM finns här: https://www.cev.eu/beach/age-groups/u20/women/

Vi ställde några korta frågor till Line inför avresan:

Hur stort är det att få representera Sverige på U20-EM?

  • Det känns otroligt stort att representera Sverige i ett så pass stort mästerskap! Jag har aldrig tidigare spelat för Sverige på Beachen så det känns extra speciellt.
  • Dessutom är det väldigt kul att vara en av den första tjejen från HW att spela ett ungdoms EM, vilket är så kul för klubben som annars varit stora på killsidan.

Hur har ni förberett er för detta?

  • Jag och Cissi (Cecilia Malm, Lidingö sk) har förberett oss genom mycket träning sista månaderna på RIG tillsammans, och nu under sommarn en del på olika håll.
  • Men bland annat i helgen tränade vi med och mot de bästa I Sverige: Hanna Hellvig, Fanny Åhman, Tina Thurin och Bella Haak. Det var väldigt kul men inte minst otroligt givande!

Vad tror du om era chanser i turneringen?

  • Eftersom jag och Cissi inte har spelat så mycket med varandra tidigare kommer våra chanser i turneringen till stor del utgå ifrån vårat eget spel.
  • Samtidigt är det svårt veta hur bra de andra lagen är eftersom det har varit så lite internationella tävlingar senaste. Men, vi har en väldigt hög högstanivå och om vi kan följa våran gameplan och får spelet att klaffa finns det ingen övre gräns för hur långt vi kan gå!