Linköping vinner trots bra spel av Habo!

Det blev serieettan Linköping som knep segern med 3-0 i set trots att Habo var dem hack i häl varje set. Habo har flera positiva delar att ta med sig från denna match in till slutspelet!

Med landslagscentern Wilhelm Nilsson vid nät blockar sig Linköping till ledning 9-6 i första set. Habos Linus Ekstrand, före detta Linköpingsspelare, svarar med att ta eget blockpoäng och sedan anfallspoäng. Ekstrand fortsätter leverera genom setet, och efter att ha slagit in ytterligare två bollar ligger Habo i ledning med hela 14-19. Linköping bjöds dock tillbaka in i setet då Habo slarvar först bort en ”gratisboll” och sedan fixar Linköping två serveess i rad. Ställningen blir 20-20, men Habo pressas till ett antal misstag och trots bra kämparanda så vinner Linköping med 25-23.

Inledningen på andra set blir en svängig sådan. Linköping med Erik Sundberg och Tomas Mroz i spetsen går upp till 6-1. En mycket effektiv serveserie av Arvid Haag gör dock att Habo snabbt kommer ifatt och förbi till 9-7. Setet stabiliserar sig något och lagen följs åt jämnt upp till 18-18. Linköping tycks ständigt ta sig till ett litet försprång i slutet av setet, och så görs även här med hjälp av effektiva servar. Habo får problem i mottagnignen, och det blir Linköping som vinner med 25-22.

Även i tredje set blir spelet jämnt. Habo skänker dock bort många poäng i form av servemissar och Linköping har inte behövt ta speciellt många egna anfallspoäng när lagen passerar 13-13. Habo fixar till sin Side-Out när servemottagningen nu sitter där den ska, och det är fortsatt mycket jämnt. Till slut är det dock Linköpings mycket kompetenta blockspelare som avgör vilket håll setet ska gå. Två blockpoäng till hemmalaget i slutet av setet ger Linköping den fördel de behöver, och setet slutar 25-23.

Coach Alessandros kommentarer:
– Överlag var det ju rätt uppenbart en jämn match, och förutom tappet i första set gjorde vi en hel del saker bra. Vi hade bland annat mycket effektiva vänsterspikers idag, de var nog så bra som de kan vara i dagsläget. De fick axla ett stort ansvar, för vi hade problem med att få ut poäng ifrån de andra positionerna. Det problemet, tillsammans med strul i servemottagningen, är vad som gör att vi inte vinner set idag. Matchen är som sagt jämn, och hade vi bara fått med oss något av de poängen vi istället förlorar kunde det gått vår väg. Jag kan dock inte klaga, vi kämpar bra och bevisligen är ju Linköping ett jäkligt bra lag. Förhoppningsvis har vi plockat upp några lärdomar från dagens match som blir nödvändig i slutspelet.

Matchfakta: Linköping VC – Habo Wolley: 3-0 (25-23, 25-22, 25-23)

Bäste poängplockare i Linköping VC:
Erik Sundberg – 14 poäng
Tomasz Mroz- 11 poäng
Wilhelm Nilsson – 11 poäng 

Bäste poängplockare i Habo Wolley:
Linus Ekstrand – 15 poäng
Jakob Molin – 10 poäng
Roy Powell – 8 poäng