Linus Ekstrand uttagen i landslagets bruttotrupp

Herrlandslagets tränare Johan Isacsson har idag släppt bruttotruppen till landslaget. Glädjande för Habo Wolley har klubbens vänsterspiker Linus Ekstrand tagit en av platserna. Det är en stor skara, hela 23 spelare, som givits besked att de har möjlighet att ta en plats i trupoen. Spelarna kommer dock successivt väljas bort, och när det väl är dags för slutmålen, VM-kval och European League, får enbart 14 spelare vara med.

Linus som är fostrad i Falköpings VK, Floby VK och RIG Falköping gick inför årets säsong till Habo från Linköping efter att ha tagit ett SM-guld och ett silver med LVC. En av anledningarna till flytten var att han i Habo fick en mer ledande roll med ett större ansvar i anfallsspelet. Denna roll har han uppenbarligen tagit så pass bra att ”Joe” fått upp ögonen för honom.

Linus själv säger såhär om beskedet:
-Väldigt skönt, det är en värdemätare som ger mig mycket motivation, oerhört spännande! Jag tror att den rollen jag haft i Habo bidragit starkt till att ledningen ser min potential. Nu är det bara fokus framåt och aldrig backa för att öka chanserna att ta mig igenom kommande gallringar.

Habo Wolley önskar Linus Ekstrand lycka till i den blågula dressen. Första samlingen är 1-7e maj, VM-kvalets första runda avgörs 24-28e maj och European League spelas mellan 16e juni och 2a juli.