Lund hemma på lördag – en publikmatch!

Habos elitlag har rest sig efter en tuff start på säsongen och ligger nu på en sjätte plats i Elitserietabellen. Nu på lördag väntar en viktig match hemma i Habo Sporthall i kampen om viktiga slutspelsplatser!

Lunds VK kommer på besök och det är ett lag som ligger på en åttonde plats i tabellen med en match mindre spelad och fyra poäng bakom. Mycket i Lund kretsar kring landslagsstjärnan August Borna som drar ett stort lass för sitt lag tillsammans med landslagscentern Martin Bergman. Förra mötet på bortaplan i Lund slutade med seger för skåningarna med 3-1 i set. Revansch att utkräva för våra grabbar med andra ord…

I hemmalaget Habo har vi haft en bra trend under säsongen där spelet har utvecklats och poängen har också börjat trilla in i rask takt. Förutom våra stora poängplockare Lars Wilmsen och Yusuke Kurosawa har även hemmasonen Algot Danielsson börjat producera alltmer poäng. Vi hoppas att det fina spelet som vi har sett den senaste tiden ska hålla i sig och utvecklas alltmer inför vårens slutspel.

Lördagens match är en viktig ”streckmatch” då årets slutspelsupplägg innebär att lag 7-10 får spela ”play-in” för att ta sig in i slutspelet och att förlorarna i dessa matcher istället hamnar i kvalspel för att försvara platsen i Elitserien. Det är därför en mycket viktig match för bägge lagen som givetvis vill vara topp 6 när slutspelet drar igång i början av mars!

Habo Wolley – Lunds VK
Lördag 8 februari kl. 16.00
Habo Sporthall A

Välkomna på volleyboll på lördag och ta med ett bra hejahumör för att hjälpa hemmalaget till seger!

Aktuell tabell i Elitserien (klicka här)