Lyckad turneringshelg i Habo!

Det har under helgen varit 2 st Beachvolleyturneringar på Habo Energi Beach Arena! U18 och Open Grön och samma par stod som segrare i båda turneringarna.

Under lördagen deltog 8 lag i pojkklassen U18 och varje lag fick spela 5 matcher denna dag. Extra kul var det att våra vänner från GBC hade med några lag. Efter många matcher stod det klart att förhandsfavoriterna Filip Bratic och Algot Danielsson var klara för final med ett motstånd som bestod av de unga Hugo Morency och Isak Joelsson födda 03 och 04. Finalen vanns i klara siffror av förhandsfavoriterna men i andra set spelar Hugo och Isak en briljant beachvolley och håller relativt jämna steg med sin många år äldre motståndare. Einar Andersson och Noël Karlsson kniper bronspengen. En kul och lyckad dag för alla deltagare.

 

Söndagen bjöd istället på seniortävling i form av Open Grön. Tyvärr blev det ingen damklass på grund av för få anmälda lag men i herrklassen blev det en kamp mellan 9 st lag. Ordspråket ”Alltid sol på Slätten” stämde givetvis även denna dag även om det var regnet som stod för 90 % av dagens väder vilket gjorde matcherna till riktiga styrkeprov i det tunga föret. Semifinalerna avgjordes båda i 3-setare men tillslut stod för andra dagen i rad Filip Bratic och Algot Danielsson i final där tillslut undertecknad och Willam Snäll stod för motståndet. Återigen var det dock Filip och Algot som vann i två raka set efter ett mycket jämnt andra set som slutar 19-21.

 

Det har varit en härlig helg med omväxlande väder fina människor. Nästa turnering i Habosanden blir den 2 juli då Habo Wolley arrangerar Open Svart.

 

Skrivet av
Jens Persson

(Nästa nyhet) »