Lyckad VSS-premiär i Habo

VSS (Västsvenska serien) som motsvarar division 3 i volleyboll arrangerades i helgen i Habo Sporthall med nio deltagande lag. Det blev en riktigt rolig dag med många spännande matcher. 

Habo Wolley deltog med två lag i cupen och dessa slutade på plats två respektive åtta av nio deltagande lag.

Bäst av Habolagen lyckades Habo U som bestod av spelare i åldersspannet 12-46 år. Två rutinerade spelare, Jens Ottosson och Martin Joelsson och tre spelare från klubbens duktiga P01-lag kompletterades med sex spelare från P03-04-laget. Tanken är att detta lag ska delas upp i två olika lag som ska delta i VSS under resterande säsong. Det var riktigt roligt att se klubbens unga killar där de yngsta är födda 2004 spela seniorvolleyboll för första gången. Det klarade de med bravur!

Habo Asien

Habo Asien

Det andra Habolaget, Habo Asien, är en del av föreningens integrationsprojekt och även för dessa grabbar var det första gången som de spelade seriematcher. Tanken är att det här laget ska delta i hela seriespelet i VSS under säsongen.

Laget coachades av Samer Samir och de mer rutinerade Humojen Nuuri och Ala Sultan stärkte upp laget under cupen. Även detta lag gjorde bra ifrån sig och spelade många jämna matcher.

Tabell VSS (omgång 1)

VSS-poäng
UNO 15p
Habo U 12p
AVK 10p
JBC A 8p
JBC B 7p
IK Ymer B 6p
Westan Blå 5p
Habo Asien 4p
Westan Vit 3p

skrivet av Jens Ottosson