Lyckat utbyte med Sollentuna i U15!

Sollentuna VKs duktiga 01-tjejer kom idag till Habo Sporthall för att i samband med herrarnas elitseriematch ha ett utbyte med Habo Wolleys 01-killar. Syftet var både att stärka samverkan mellan föreningarna och att prova på nya spelformer för ”svart U15-klass”.

Åtta tjejer från Sollentuna födda 2001, åtta killar från Habo födda 2001 och åtta killar/tjejer från Habo födda 2002-2004 var med under tre timmars spel. Första timmen lirade vi den nu gällande spelformen för U15 (f.d. Volley2000). En skillnad dock:

– Näthöjden var 10 cm högre än vanligt, dvs. 210 cm.

Efter denna ”uppvärmning” provade vi på att lägga till ytterligare två regler.

1. Block ger poäng om bollen går i golvet
2. Serve får endast göras bakom baslinjen (även underhandsserve

Det här spelet gav verkligen mersmak och nästan hälften av spelarna hade under det här spelet tagit ”blockpoäng”.

När vi hade testat detta ett tag så gjorde vi det hela ytterligare lite svårare genom att helt ta bort studsen. Här fick alla spelare födda 2001 spela mot varandra. Även här gick det förvånansvärt bra. Spelarna klarade av detta på ett bra sätt och eftersom anfallslägen inte blir riktigt lika bra som när man har en studs att tillgå före pass så blev det mycket försvarsspel och sköna bolldueller även med denna regel.

Eftermiddagen avslutades med att vi mixade lag mellan klubbarna och spelade några matcher tillsammans. Efter detta var det meningen att vis kulle gå in och kolla på elitmatchen, men flera av spelarna ville fortsätta en stund och testade då att spela 6-manna mot varandra.

Tack till Sollentuna VK för att ni kom – det här var en bra start på ett givande utbyte!

skrivet av Jens Ottosson