Lyckat Vårmöte med klubbens ledare

Rapport från Vårmötet 2017.

I måndags samlades 25 ledare/föräldrar i föreningen för att utvärdera säsongen som gått och planera för klubbens barn- & ungdomsverksamhet framöver. Det är mycket på gång i Habo Wolley både i sommar och kommande säsong. 

Vårmötet är en bra möjlighet att bolla ideér på hur vi kan utveckla föreningen, förankra koncept med många medlemmar och ledare och att få nya goda ideér så att vi kan utveckla klubbens fina verksamhet ytterligare.

Det är verkligen fantastiskt att se det stora engagemang som finns för att hela tiden utveckla den verksamhet vi har. Vilka grymma ledare vi har i klubben – utan er hade inget varit möjligt. Nu är allt möjligt!

Nu var ju inte riktigt alla på plats och här finns därför lite noteringar från det som togs upp under kvällen för er som är intresserade:

 • Det treåriga Arvsfondsprojektet löper ut i slutet av juli och det finns planer på olika avknoppningar från detta. Både större projekt och mindre.
 • Alla träningsgrupper ska ha ett upptaktsmöte i augusti/september för ledarna i sin egen grupp. Här ska lagorganisation och ansvarsfördelning inom respektive tränar-/ ledargrupp sättas.
 • Vi behöver hjälpas åt med rekrytering av ledare till nya gruppen kidsvolleygruppen PF2011. Målet är att bli en hyggligt stor grupp ledare från start. Mattias Svedjefall är kontaktperson för den nya gruppen.
 • Mattias Svedjefall & Robert Blomqvist (möjligen fler) tar ansvar för att kicka igång Volleybompa för PF2012-2014 i höst och sen får nya föräldrar med barn i gruppen ta över.
 • Spelare i alla åldrar som behöver en extra utmaning ska erbjudas att utöver den egna träningsgruppen vara med i en äldre grupp (tränarna avgör). Dessutom är Skolvolleyn ett utmärkt tillfälle för extra träning. Vi konstaterar att spridningen inom varje träningsgrupp är stor men att detta är hanterbart då vi är många ledare.
 • Idén om ett Sommarlovsläger presenterades och föll i god jord. Vi igång med detta redan i sommar (vecka 33). Lägret riktar sig mot PF2002-2006. Inbjudan kommer upp inom kort. Viktigt att det inte är en kickoff för inomhussäsongen utan just ett sommarläger. Återstår att bestämma hur vi ska välja ut vilka ungdomar som kan vara ledare
 • Vi ska ha en anställd ungdomstränare i föreningen i syfte att utveckla och hålla ihop klubbens stora barn- & ungdomsverksamhet. För att klara av detta så kommer vi arbeta med olika typer av intäktskällor.
 • Jubileumsklubben är ett sätt att bygga upp en större ekonomisk body på ungdomssidan kör vi igång inom kort. Här hoppas vi att alla är med och bidrar genom att sälja in detta till företag (och privatpersoner).
 • Habo Wolley firar 30 år under 2017 och detta kommer att firas troligen i december med en stor turnering både för hemvändare, aktiva spelare och ledare samt en bankett på kvällen.
 • Nyheter på beachen i sommar ”Nya Sommarkampen” och ”Habo Beach Challenge” blir spännande och kul. Information om samordning av anmälan till U15-SM gavs. Koncept för att även de yngre spelarna i klubben ska börja träna mer beachvolley är framtaget och information om beachvolleysäsongen kommer upp inom kort.
 • Flickor 03-04 kommer möjligen börja träna mer med P03-04 till kommande säsong då det finns mer tränarresurser där och spelare som är på samma sportsliga nivå.
 • Att bilda ”tävlingsledningsteam” i de olika faserna pratade vi om och att det då går att dela upp ansvaret för de många olika cuperna som vi arrangerar varje säsong.
 • Vi delar in vår ungdomsverksamhet från och med kommande säsong i tre olika ”fasgrupper”; Volleybompa/Kidsvolley, Fyrmanna och Sexmanna. Varje fasgrupp kommer även ha en representation i klubbens styrelse. Detta gör att vi kommer att ha en fortsatt ”platt” organisation där det är nära mellan styrelse och varje träningsgrupp.
 • Vi ska försöka hålla kvar PF07-08 som grupp i Level 4 tills de kan de moment som vi vill att de ska kunna innan vi sticker iväg till nästa level. Detta handlar t.ex. om att klara av hoppspike med ansats m.m.
 • Medicinväskor till alla ungdomstränare vore bra. Någon form av samordnat inköp inför hösten.
 • Mycket mer togs upp som inte kommit med…

Bildspelet från kvällen: Vårmötet-2017-Ledar-och-föräldramöte-170522.

Vi ses i sanden i sommar!

skrivet av Jens Ottosson