Månadens Unga Ledare

Åter tid att utse en Ung Ledare som utmärkt sig lite extra. Denna gång faller valet på en person med ett hjärta av guld.

Unga Ledare går att finna i många olika träningsgrupper och vissa Unga Ledare är även med i flera olika grupper och hjälper till.

Månadens Unga Ledare Johan Ottosson är en av dessa personer och han är med i PF07-08 på torsdagar som uppskattad ledare och han är också med och hjälper till vid Skolvolleyn som Habo Wolley håller i Dalviksskolan i Jönköping på måndagar.

Varje måndag hämtar Johan ett gäng från den närliggande Hisingstorpsskolan och går med dem till Dalviksskolan för att de ska ha möjlighet att vara med på skolvolleyn.

Johan utses med följande motivering: ”För att med ett hjärta av guld alltid se till sina spelares bästa och med humor och välvilja visa dem vägen både utanför och på träning”.

Jag fick som vanligt Johan till att svara på ett par frågor.

Vad är bäst med att vara Ung Ledare?

  • Det roligaste är att bara vara med alla de små, det är väldigt kul. Det räcker och att man sen får lära ut volleyboll är bara en extra bonus!

Vad är det svåraste med att vara Ung Ledare?

  • Nja jag upplever inget som jättesvårt, det mesta är enkelt och kul bara.

Vad skulle du vilja utveckla i ditt ledarskap?

  • Svårt att svara på men att prata inför folk är nog det jag skulle vilja utveckla mest. Annars känns det väldigt bra.

Du ska coacha på Kidsvolleyfestivalen på söndag. Hur känns det att coacha ett lag?

  • Man får mycket mer ansvar än man får på träning, nu måste man hålla koll på dem under hela dagen. Men ansvar gör det bara roligare så jag tycker det är väldigt kul att coacha och jag tycker det är bra att vi får göra det på egen hand.

Väldigt mycket kloka tankar från Johan vilket bara bekräftar hur värdig han är denna utmärkelse. Fortsätt ditt fantastiska arbete Johan, du gör många väldigt glada!

Skrivet av
Jens Persson

 

(Nästa nyhet) »